IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически 2021: В кои цветове ще си боядисваме косата?

2 януари 2021 18 00

Хората тръпнат да се покажат навън с нова визия

IStockphoto

В края на годината се връщаме назад във времето, когато с идването на пандемията постепенно навлезе карантинният стил в косите. Фризьорските салони затвориха и много жени бяха принудени да стоят с тъмни корени или нещо като омбре ефект, получен след израстването на косата им за повече от месец. В един момент повечето се специализираха в боядисването у дома, като много руси прически се превърнаха в розови, лилави или с цвят златна праскова.

С толкова много забрани и ограничения в общуването, на всеки от нас му се иска през 2021-а кошмарът с коронавируса да свърши, за да можем да излезем свободно навън и да се върнем към нормалния си начин на живот. Време е скоро да се покажем на света, при това в целия си блясък. Ще поставим новото начало, за което тръпнем, с нови дрехи, прически, планове и мечти.

Ярките цветове в косите ще останат и през следващите 12 месеца. Ето още какви нюанси ще са най-актуални в боядисването:

боядисване, боядисана

IStock

1. Канела

Оранжевото и някои разновидности на косите в червения цвят, бяха доста търсени през есен 2020. Според колориста Райън Тригстад, през 2021 най-атрактивният цвят ще бъде канелата, който един вид продължава тенденцията в червеникавите и кафеникави кичури.

Въпросният златисто-кафяв цвят става както за боядисване на цялата коса, така и за кичури при дами с по-тъмни прически. От друга страна, при по-русолявите се получава перфектно наситен.

2. Тъмна кожа

Според коафьора Ричи Кандасами, един от най-добрите начини да предпазите тъмния цвят на косата си от блясък, е да добавите малко кожено настроение в него.

„Тъмната кожа включва дифузия на по-тъмна основа в по-светли топли кожени тонове“, обяснява той. Така може да боядисате косата в корените с боя в стил „тъмна кожа“, като надолу тя да става по-светла.

Има и варианти, при които горният пласт на косат а е по-светъл, а долният, около врата, е в тъмнокафяво.

3. Металик

Сивите кичури и боядисване с металически оттенъци е тенденция от края на 2020 г., която ще се пренесе и в новата. Тя обикновено се харесва от жени с побелели коси или такива с черна, които искат малко по-дръзка промяна.

Колористи споделят пред Instyle, че и много блондинки решават да преминат към металика в косите им. Така те могат да си направят платиненоруса или сребриста коса, с която ще привлекат всички погледи наоколо.

4. Ярки цветове

Розовото, коралът, прасковеното и други по-ярки цветове ще са актуални и в началото на годината. Все пак пандемията все още не е свършила. По-учудващо е, че ще срещаме все по-често прически в различните нюанси на синьото – синьото, което фризьорите наричат „новото черно“.

С идването на пролетта боядисването в синьо-лилаво и бургундово, се предвижда като нова тенденция.

Чрез по-ярките цветове повечето дами могат да изразят своята индивидуалност. Ето защо нищо чудно някоя да поиска нещо, което никой не е правил до момента.

5. Бежово/кремообразно

Ако сте блондинка и искате леко потъмняване или пък искате вече да не сте с кестенява коса, то боядисването в бежови оттенъци е идеално за вас. Те приличат много на някои любими кремчета, които си приготвяме у дома.

Базираният в Ню Йорк колорист Райън Тригстад коментира, че през 2021 година ще навлизат все повече така наречените „тъмни блондинки“. За него кремообразните бои са основните за сезон есен-зима.

„През зимата обичаме думи като „хладно“ и „ярко“, но тези са по-топли, близки до кожата и същевременно придават допълнителен блясък на косата“, обяснява той.

Вижте кои бяха актуалните прически през изминалата 2020 година:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари