IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зима 2020: Най-добрите прически за сезона

1 януари 2021 12 00

Нов сезон, ново Аз

Снимка: Pexels

Може и да сме навлезли в ново десетилетие, но най-добрите прически за тази зима сериозно ще ни върнат назад във времето.

Спомените за 70-те и 90-те години изскачат на преден план, благодарение на подстригванията, които виждаме из социалните мрежи. Вземете пример от къдравата коса с бретон на Сандра О или пък вдъхновението на Селена Гомес от Рейчъл Грийн. И двата вида са възкресени от миналото, но с няколко леки подобрения, те отново са на мода и през 2020 година.

Фризьорката Сали Хершбергер застава пред InStyle, за да разкрие какви ще бъдат тенденциите в косите тази зима. Тя, заедно с колегата си Райън Тригстад, споделят съветите си за следващото ви подстригване, без значение от дължината на косата и настроението, с което навлизате в следващия сезон.

Ето пет прически, които ще бъдат популярни тази зима

1. Боб

Тъй като изолацията ни дойде в повече както на психичното здраве, така и на косата, не е изненадващо, че повечето от нас бързат да отрежат онези излишни сантиметри по най-бързия начин. Докато обикновеният боб ще продължи да бъде популярен през 2021 година, Хершбергер казва, че слоестата, текстурирана версия на прическата ще е добро подобрение за зимата.

Вземете пример от Кая Гербер, която се похвали, че сама е боядисала косата си по време на пандемията. Супермоделът залага на стил боб, тъй като не изисква много грижа и е подходящ за следваща тотална изолация. Разбира се, тази тенденция не е само за прави коси. Актрисата Лора Хариер ни показва как стилът чудесно пасва и на къдравелки.

2. Невидими слоеве

За всеки, който обича дългата си карантинна коса, невидимите слоеве ще добавят леко разнообразие към прическата ви и ще заличат всички изтощени краища. Тази техника на подстригване може да се направи при всички текстури, като единствената цел е да се премахне тежестта от косата.

За вдъхновение може да погледнете към Емили Ратайковски и Сиара. Двете дами залагат на невидимите слоеве, за да придадат по-добър вид на прическата си, независимо че се намираме в 11-ия месец от пандемията. Според експерти, този стил придава раздвиженост на дългата коса и по този начин тя не изглежда плоска и вяла.

3. Рошава коса

Рошавата коса от 70-те години на миналия век е чудесно решение за почти всеки тип и дължина. Освен това тя предлага изключително много възможности за оформяне, като си подхожда дори и с бретон. Този стил откроява чертите на лицето и придава цялостен страхотен външен вид на всяка жена.

Примерът ни тук идва от актрисата Сандра О и певицата Камила Кабело. Двете дами се върнаха доста години назад, за да ни покажат какви прически са били популярни тогава. Сандра пристигна от 70-те, добавяйки към прическата си бретон, за да бъде в крак и с тазгодишните тенденции. Кабело пък отиде 10 години по-назад от О, като заложи на рошав лоб с меки и текстурирани бретончета.

4. Модерната Рейчъл

Едва ли има фен на „Приятели“, който да не помни късата прическа на Рейчъл Грийн. Дженифър Анистън, която влиза в ролята, многократно е казвала, че този стил се е получил по погрешка, тъй като фризьорът ѝ не е разбрал точно какво трябва да направи с косата на актрисата. Въпреки това, късият външен вид доби огромна слава и почти всяка жена през 90-те го е пробвала.

Сега той отново се завръща, но с малко по-модерен вид. Той се състои от класически слоеве за рамкиране, които оформят лицето. „Този прав стил е освежаващ поглед върху известната къса прическа на Анистън“, казва Тригстад пред InStyle. Докато Анистън може да се е отказала от нестабилния лоб, който е имала през 90-те, тя залага на различни вариации на прическата през последните години.

Версията „Рейчъл“ пробва и изпълнителката Селена Гомес. Тя заяви, че прическата ѝ наистина е вдъхновена от Анистън, която е и нейна много добра приятелка.

5. Бретон от 70-те

„Бретонът определено се завръща и ще е популярен през зимата“, казва Хершбергер. Според нея, той изисква малко поддръжка, като грижата за него включва ограничено количество продукти и изсушаване със сешоар.

Докато някои знаменитости експериментираха с пастелни цветове на косата, Приянка Чопра реши да си направи бретон. Къдравата ѝ жива коса изглежда като извадена от 70-те години, което изключително много отива на актрисата. Към нея се присъединява и Дженифър Лопес, която дължи прическата си на известния фризьор Крис Апълтон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари