IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 официални прически с кок, които да си направите сами

15 юни 2020 16 30

Идеални за специалните летни поводи

IStockphoto

Лятото е вече тук и е време за по-небрежни прически, които са хит през тази година. Независимо дали сте на работа или на плажа, е добре да си направите прическа, вместо да връзвате косата си на опашка както всеки път. А със сигурност ще имате поне един официален повод, който изисква да имате по-специална визия. 

Има най-различни официални прически, които могат да ви направят в салоните за красота. Ако нямате възможност или искате първо да пробвате нещо у дома, за да видите как ви стои, може да опитате да си направите кок. Но той не бива да е обикновен!

Тази година тенденцията е косата да не е плътно опъната назад, а от друга страна кокът не е толкова добре оформен и пада по-ниско към врата. 

Ето 4 идеи за официални прически с кок, които да си направите сами у дома. Те са подходящи за средна или по-дълга коса. За да ви е по-лесно, следвайте насоките в отделните видеа:

1. Кок с плитка

Тази идея за официална прическа е изключително лесна за изпълнение. Разбира се, колкото по-дълга коса имате, толкова по-хубав кок ще ви се получи. 

Сресвате хубаво косата си и я връзвате по-нагоре. След това хващате опашката и я сплитате на обикновена плитка, като не стягате твърде много. Просто я оплитате около основата и прикрепяте с фиби. 

Получава се небрежен кок, с който може да отидете на коктейл или пък сватба. 

2. Модерен френски кок 

Всички знаем класическия френски кок или така наречения кок тип „банан“, който много възрастни дами предпочитат, за да прибират косата си. Но нашата идея за официална прическа е с негов по-модерен прочит. 

Наричат този кок френски, защото пасва на шикозните тоалети на дамите, разхождащи се из улиците на Париж. При това става само за няколко минути и за него не са ви необходими никакви уреди за стилизиране. 

Просто срешете косата и ѝ придайте малко обем на тила. После оставате по два дебели кичура от ляво и от дясно, а останалото вържете на ниска опашка. Направете дупка в средата ѝ и преметнете косата както е показано, докато се скрие напълно и се образува кок. После хванете двата кичура и ги кръстосайте върху него, като краищата им мушнете с фиби отдолу. 

 

3. Нежни плитки и вълнист кок

Тази официална прическа е една идея по-сложна. Подходяща е за по-специални поводи като сватби, кръщенета и други. За нея е по-добре да имате дълга коса, за да се получи така нареченият вълнист кок. 

Косата се разделя на път по средата, като се взима по един по-голям кичур от всяка страна. После всеки се разделя на две и кичурите се оплитат както е показано във видеото. Когато повторите същото и от другата страна, защипвате с 2 шноли временно. 

Останалата коса връзвате на ниска опашка. После внимателно взимате оплетената коса и прикрепяте с фиби от двете страни, точно в основата на опашката. Като с останалата част от опашките оплитате върху него, за да се получи възел от косата. 

Накрая увивате кичурите от опашката така, че да се получат по-големи вълни. Ако искате, може да сплетете една плитка отстрани (както е показано във видеото), но и без нея ще получите страхотна официална прическа, с която ще привлечете погледите на всички. 

4. Плетен кок 

Този прилича много на класическия, защото е разположен по-високо. При него се използва специална гъба, която може да откриете във всеки магазин за козметика. 

За тази официална прическа връзвате косата по-нависоко, след което поставяте гъбата върху опашката. Взимате един кичур в основата и го защипвате с фиба. После с края му заплитате плитка, към която постепенно прибавяте по малко коса. Целта е да оплетете цялата плитка. 

Получава се ефектен плетен кок, който правите по-стабилен, като слагате по няколко малки фибички от всичките му страни. 

Ето и други идеи за прически, които може да пробвате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари