IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 уелнес тенденции за 2021

5 януари 2021 08 30

Интересни неща, които може да опитате още сега

Снимка: Istockphoto

Всяка година тенденциите в бюти сферата и храненето се променят … и не съвсем. Дамите като цяло винаги са склонни да пробват нови и различни неща, които им „обещават“ младост, здраве и красота, така че не е изненадващо, че постоянно изникват нови и нови интересни, а някои дори странни, продукти и техники, които работят в тази посока. Какво да очакваме през 2021 година?

Лимфно здраве

Ако още не сте пробвали Гуа Ша, то през тази година не пропускайте. Облият камък от естествен кристал с форма, която да следва извивките на лицето ви помага за механичен лимфен дренаж на лицето, което подобрява циркулацията на кръвта, релаксира и тонизира кожата, повишава еластичността ѝ и премахва отоците и подпухналостта. С няколко движения и постоянство, можете да подобрите визията на кожата си осезаемо и за кратко време.

Сред най-популярният Гуа Ша инструмент е този от розов кварц.

Добрият стар колаген

С възрастта колагенът в организма ни намалява, затова е много важно да го подсилваме и да подпомагаме производството му. Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, отговорен за здравата коса, кожа и нокти.

Един от начините да повишите нивата му е като го взимате под формата на добавки. Кожата си директно можете да подхраните с различни продукти, съдържащи чист колаген или чрез инжектирането му като част от някои бюти процедури в дерматологични клиники и разкрасителни студиа.

Адаптогени

Адаптогените под формата на лечебни гъби и тонизиращи билки се използват от хиляди години. Те са естествени вещества, които могат да помогнат на тялото да се адаптира към екологичния и психологически стрес и да поддържат основни системи като надбъбречните жлези. Сред най-популярните адаптогени е женшенът.

Еликсири за сън

Адаптогените са вещества, които ще намерите в много популярни еликсири за заспиване, които са предназначени да спомогнат за успокояването на тялото ви, да намалят тревожността и да насърчат спокоен сън.

Овесено мляко

Овесеното мляко води до по-малко емисии в сравнение с кравето мляко и по-малко използване на вода в сравнение с бадемовото мляко. То е доста популярно сред екологично настроените хора, а освен това е нискокалорично и доста полезно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари