IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маска за лице с кафе – за по-блестяща и млада кожа

14 февруари 2021 13 30

То ексфолира и подобрява тена

IStockphoto

Забелязахте ли, че миналата година, когато се появи коронавирусът и промени ежедневието ни, повече от нас като че ли неглижираха грижата за кожата и косата. След това започна вълната на „карантинния стил“ – период, в който всички се подстригвахме и боядисвахме сами, разчитайки на някои позабравени рецепти за красота. Днес част от това продължава и като че ли взе да ни харесва. Вместо да даваме пари за скъпи процедури в салоните, ние се възползваме от предимствата на натуралните средства.

Като любители на кафето, много мъже и жени не пропускат да се заредят с любимата напитка, като пият поне по 2, а някои и повече за деня. Казват, че то състарява кожата, но не е съвсем така. Просто не бива да се прекалява с него, а и като съставка в някои маски има чудесни резултати!

Кафе – ексфолира, стяга и озарява кожата

Кафето е богато на антиоксиданти. То не само ще ви даде чудесен старт на деня, а и ще направи кожата ви по-сияйна. Смляно на прах или утайката, която остава в машината след като си го приготвите, е чудесен ексфолиант за лицето и тялото. То премахва по-лесно мъртвите клетки и замърсявания.

кафе, кафе

Pixabay

Приготвянето на домашна маска с прясно кафе ще подобри тена на кожата. Нанасянето с потупване и кръгови движения насърчава кръвообращението в лицето и му придава руменина.

Подобно на това как действа понякога кафето при липса на енергия, така и маската с него премахва първите следи от умора по лицето. Освен това свива порите, с което предотвратява възпаление и образуването на пъпки.

Две маски за лице с кафе, които да изпробвате у дома:

1. Против акне

Тази маска е подходяща за почистване на кожата. Предотвратява пъпки, намалява тъмните петна, подхранва и същевременно придава блясък.

кафе, маска

IStock

Необходими съставки:

- 1 с. л. кафе на прах;
- 1 ч. л. куркума на прах;
- 1 с. л. кисело мляко.

Всичко се смесва в купа до получаването на паста без бучки. Тя се нанася върху добре почистено и подсушено лице. След 20 минути е изсъхнала и може да се отмие със студена вода.

2. За намаляване признаците на стареене

Тази маска е подходяща за хора със сухо лице, защото овлажнява в дълбочина и прави кожата по-сияйна. Намалява бръчки и фини линии, както и хиперпигментацията, които се получават с възрастта.

Необходими съставки:

- 1 с. л. кафе на прах;
- 1 с. л. течен мед.

Объркват се добре и се маже лицето. Трябва да изсъхне за около 15-20 минути, след което се изплаква със студена вода и някакъв продукт за лице.

Преди да махнете маската, разтъркайте хубаво с кръгови движения, за да ексфолирате сухата кожа. Медът действа противовъзпалително, което е още един плюс за вашето лице.

маска за

Бонус

Как да си направите скраб за тяло с кафе?

Докато за маските за лице е по-добре да ползвате прясно кафе, за скраба може да разчитате и на утайката от него. С нея си направете скраб, който помага при целулит, овлажнява и стяга кожата.

Необходими съставки:

- 3 с. л. кафява захар;
- 3 с. л. утайка от кафе;
- 3 с. л. кокосово масло.

Вземете малка купа, смесете всичко и ползвайте скраба непосредствено след къпане. След като сте измили мръсотията и намокрили кожата, натъркайте хубаво кожата, например бедрата или краката. Ползвайте кръгови масажни движения. След това изплакнете с вода и душ гел.

ексфолиране, скраб

IStock

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари