IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим 2021: 7 популярни тенденции

28 февруари 2021 15 00

Покажете стил и красота по време на онлайн срещите си

Снимка: Pexels

След една година, която беше всичко друго, но не и обикновена, тенденциите в грима за пролет 2021 са насочени към забавлението. С дните, които стават по-слънчеви и по-дълги през целия сезон, е невъзможно да не посегнете към жизнена очна линия и ярко червило.

За щастие тенденциите тази пролет обхващат всички основи – независимо дали търсите цветна визия за очи, която да носите с предпазната маска, или пък ярък цвят за устните, който да сложите преди поредната си среща в Zoom. Този сезон всичко зависи от вас и вашите ангажименти, като гримът ще се превърне в едно от най-важните ви оръжия.

Ето 7 популярни тенденции за този сезон

1. Противоположни клепачи

Този грим гарантирано ще се откроява по време на срещите ви в Zoom и ще отвлече вниманието от разхвърляния ви хол. Създаването на външния вид е много просто, като трябва да изберете два нюанса сенки за горния и долния си клепач, след което да смените позициите им за другото око. Придържайте се към еднакви цветове, за да създадете монохроматичен стил или пък заложете на контрастни нюанси за по-голямо разнообразие.

2. Естествена красота

Естествена красота с грим звучи като оксиморон, а всъщност означава, че не ви трябват много продукти, за да изглеждате така, сякаш имате чистата, блестяща кожа на безгрижен човек. За да запазите фокуса върху кожата си, използвайте слънцезащитен крем, за да предотвратите увреждане от UV лъчите, като след това нанесете лека основа, която все още позволява на естествения ви тон да заблести. Завършете грима си с няколко слоя спирала и сте готови за следващата среща.

3. Син опушен грим

Много хора не харесват завръщането на тенденциите от 80-те, но си има причина защо сините сенки винаги са на мода. Цветът е изключително гъвкав, с нюанси за всеки тон на кожата и цвят на очите. По-конкретно, кралското синьо, което виждаме при Кери Уошингтън, е шикозен начин да промените матовото опушено око от 90-те години. Гримьорката на звездата комбинира визията на очите с неутрален гланц за устни, за да поддържа външния вид актуален.

4. Червени устни

Съвсем скоро ще стане една година откакто работим от вкъщи и професионалните ни срещи се случват например в платформата Zoom. Именно затова изборът на правилно червило е изключително важен, тъй като това все още е надежден начин за отвличане на вниманието от съмнителното качество на камерата в приложението.

Червеното червило може да ви се струва твърде банално, но то си остава модерната класика и този сезон. За да промените леко визията си, може да го комбинирате с минимален грим, който ще придаде на лицето ви свеж вид. Вземете пример от Рийз Уидърспун, която се появи по този начин за виртуалното раздаване на наградите „Еми“ през 2020 година.

5. Неутрална очна линия

Неутралната очна линия не е просто трик, с който да изглеждате по-малко уморени. Експериментирайте и със сянката на горната си линия на миглите. Вместо да заложите на класическото черно котешко око, вземете пример от Габриел Юниън, която носи кремаво бежово, за да допълни бялата си рокля.

Габриел Юниън

Снимка: Getty

Сенките като бежово, почти бяло и кремаво са чудесни варианти, ако правите първите си стъпки в носенето на цветна очна линия. Те също така ще променят значително всеки едноцветен пролетен тоалет.

6. Червило цвят фуксия

Яркорозовото червило също ще се появи на сцената. Известният гримьор Хънг Ванго показва, че устните в цвят фуксия, съчетани с малко спирала, руж и хайлайтър, ще бъдат модерни тази пролет.

7. Завръщане към 2000 година

С предпазните маски за лице, които не се знае докога ще носим, изглежда гримът за очи ще става още по-експресивен. Помислете за опушената очна линия от началото на 2000 година. Креативният директор на Chanel Лучия Пика внесе винтидж визията в 2021-а, като създаде графична форма на ореол с матова облицовка за модните дефилета тази година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари