IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота: Говорят козметиците на Меган Маркъл

7 март 2021 21 00

Когато е в Ню Йорк или Лос Анджелис, херцогинята се доверява на точно определени хора

Снимка: Getty

Макар и да ни изглежда невероятно, имаше времена, в които Меган Маркъл пишеше в блогове за красота. На сайта си The Tig, съпругата на принц Хари, между публикациите за мода, пътувания и храна, от време на време създаваше съдържание за грижата за кожата. В публикация от октомври 2016 година тя подчертава значението на процедурите за лице.

В статията, озаглавена „Любими специалисти по почистване на лице“, се споменават четири жени, на които Меган се доверява. Две от тях – Кейт Съмървил от Лос Анджелис и Джоана Варгас от Ню Йорк – говорят пред Harper's Bazaar и споделят ценни съвети, с които да постигнем сияйна кожа като тази на херцогинята. Най-хубавата част е, че няма да ни се налага да ходим до Америка, за да се сдобием с желания резултат, като процедурите могат да бъдат лесно изпълнени и у дома.

Съветите на Западното крайбрежие: Кейт Съмървил

„Това място с причина е класика в града. Тук има хора, които са хем професионалисти, хем са приятелски настроени“, пише Маркъл за екипа на Кейт Съмървил в Лос Анджелис. Тя изтъква ексфолирането и процедурите с инфрачервена светлина, които са от важно значение за кожата. Според Меган, самото място е така проектирано, че те пренася на малка спа ваканция дори и в работен ден.

Ето какви процедури препоръчва Кейт Съмървил

Стъпка 1: Почистване

Според Съмървил, това винаги трябва да е първата ви стъпка в грижата за външния вид. Ако кожата ви е мазна или „задръстена“, тя препоръчва двойното почистване. Ако обаче сте със суха кожа, ограничете се до еднократно почистване. Кейт съветва да опознаете добре лицето си, за да разберете точно какви продукти да използвате, за да постигнете максимално добър резултат.

Стъпка 2: Ексфолиране

В сайта си Меган изрично споменава ексфолиращия продукт на Съмървил, за който пише, че ще свърши чудесна работа за блясъка. Кейт казва, че нанася ексфолианта и го оставя да престои за около две минути, след което се измива с малко студена вода. Тя предлага и маска от собствената си козметична линия, която разтваря мъртвите слоеве на кожата, хидратира я и отпушва порите в областта на носа.

Меган Маркъл

Снимка: Getty

Не забравяйте, че трябва да внимавате с ексфолирането и да го правите няколко пъти седмично, а не всеки ден. През зимата го ограничете до веднъж на седмица, ако кожата ви е прекалено суха.

Стъпка 3: Хидратация

„Целта ни е да накараме хиалуроновата киселина да проникне дълбоко в кожата, да запълним фините линии и бръчките и да се отървем от дехидратацията“, обяснява Съмървил пред Harper's Bazaar. Серумите тук са чудесен избор за намаляване на зачервяванията по кожата и борбата с фините линии.

Меган и

Снимка: Getty

Изберете продукт, който съдържа ретинол и хиалуронова киселина, за да може да постигнете перфектен резултат. Според Съмървил, хидратацията е една от ключовите стъпки във всяка грижа за кожата.

Стъпка 4: Овлажнител

Не бъркайте хидратацията с овлажняването. Хидратацията се ограничава до водното ниво в клетката, докато овлажняването се отнася до количеството липиди и церамиди в кожата. Те се грижат да заключат влагата и да не позволяват да се появи сухота. Всяка добра грижа за кожата трябва да включва и двете – лек серум за добавяне на влага, след което оклузивен крем или масло за заключване на хидратацията.

Стъпка 5: Слънцезащитен крем

Слънцезащитният крем е като застрахователна полица за всички продукти, които сте приложили преди това. Дори и да не напускате често дома си през последните месеци, пак се нуждаете от крем против изгаряне, защото синята светлина от екраните също уврежда кожата.

Съветите на Източното крайбрежие: Джоана Варгас

Когато е в Ню Йорк, Меган Маркъл не забравя да посети салона на Джоана Варгас. Според нея, това е задължително място за знаменитости и всеки, който иска да постигне блестяща кожа. „Използвайки само естествени продукти и специализиран в микротокови лечения, които изпращат импулс през лицевата тъкан, който повдига мускулите, този оазис за грижа за кожата е най-добрият в Голямата ябълка“, добавя Меган.

Ето какви са съветите на Джоана Варгас

Кожата не се нуждае само от козметични продукти

Според Варгас, хубавата кожа зависи от много неща. „Тя е прозорец към случващото се вътре в тялото ви. Един аспект на добрата грижа за кожата е да се грижите добре за цялото си тяло“, казва козметичката пред Harper's Bazaar. Добавя, че добрата диета е от голямо значение, като трябва да внимаваме за храни, които забавят храносмилането и причиняват вътрешни възпаления, което ще създаде повече черни точки и пъпки.

Меган -

Снимка: Getty

Млечните продукти са проблемни за някои хора, както и алкохолът, който може да накара кожата да изглежда уморена и дори да загуби еластичност. Физическите упражнения също имат значение, като дори само една разходка помага на лимфната система да функционира по-добре. Тя, от своя страна, е отговорна за доставянето на хранителни вещества до кожата.

Шийт маска

Един от любимите продукти на Меган е шийт маската, която редовно си прави в салона на Варгас. Все пак, ако нямате възможност да отидете при професионалист, може да следвате процедурата и у дома. Просто оставяте маската да подейства за около 20 минути, като след това намажете лицето си със серум.

Ретинол

Ретинолът помага на всички типове кожа. Той тонизира, намалява появата на пъпки и стимулира производството на колаген. Това е една от съставките, която работи за всеки, независимо колко често го използваме. Ако сте начинаещ с ретинола, Варгас препоръчва да го нанасяте веднъж седмично, за да видите каква ще бъде реакцията на кожата ви. След като разберете дали продуктът е подходящ за вас, може постепенно да увеличите дозата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари