IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Всичко, което трябва да знаете за гел педикюра

16 март 2021 10 30

Насладете се на красиви нокти за дълго време

Снимка: iStock

Почти всички дами познават добре гел маникюра. Знаят точно колко време ще издържат ноктите им преди да се начупят, да израснат или лакът да избледнее. По време на пандемията станахме големи професионалисти в безопасното сваляне на лака у дома без дори да увредим ноктите си. Въпреки добрите ни познания за гел маникюра, ние не сме толкова образовани в категорията гел педикюр, въпреки че доста салони вече я предлагат.

Ако обаче все още подминавате тази възможност и не сте се замисляли за нея, знайте, че гел педикюрът ще ви създаде перфектни нокти, които ще издържат в продължение на две или повече седмици. Именно затова ви разкриваме всичко, което трябва да знаете за процедурата, както и как да поддържате ноктите си след това.

Как да се сдобием с гел педикюр?

Гел педикюрът е много подобен, дори понякога идентичен, на гел маникюра. „Основното нещо, което се прави, е изрязването на ноктите, лекото накисване на краката, изрязване на кожичките, цялостно почистване, лечение на мазоли, скраб и масаж, последвани от основен слой лак, два слоя цвят и един слой покритие“, казва Ейми Линг Лин пред InStyle.

педикюр IStock

Снимка: iStock

След всеки слой гел лак върху ноктите на краката, те се поставят под LED светлина за 30 секунди или за 60-90 секунди след горното покритие. Подобно на всеки педикюр, краката ви трябва да се третират преди ноктите ви да бъдат лакирани. Благодарение на LED светлината обаче не е нужно да се притеснявате за изсъхването на лака преди да си обуете обувките.

Може да следвате същите стъпки и у дома, ако имате подходящите пособия и сте вещи в лакирането.

Колко време ще издържи лакът?

Ето защо гел педикюрът си заслужава. Според Лин, обикновеният педикюр трае повече от маникюра, тъй като пръстите на краката по-малко се износват и това пречи на лака да избледнее или да се счупи.

Гел педикюрите изглеждат прилично в продължение на две до три седмици, в зависимост от начина на изработка и използвания продукт. Именно затова професионалистите препоръчват тази процедура, ако заминавате на дългосрочна почивка. По този начин ще изглеждате перфектно, дори да останете без експертни грижи в продължение на седмици.

Може ли да повредите ноктите си?

Подобно на гел маникюра, гел педикюрът има потенциал да наруши здравето на ноктите ви. Лин обаче казва, че голяма част от щетите могат да бъдат избегнати, ако лакът бъде отстранен правилно, така че да не отлепите нокътя си заедно с него. Също така раздалечаването на процедурите по гел педикюр може да помогне за намаляване на увреждането на ноктите.

Как да премахнем гел педикюр?

Професионалистите често покриват ноктите с напоена с ацетон памучна топка и алуминиево фолио. След отстраняване на фолиото, гелът трябва да се махне сам. Останалият лак обикновено се отстранява леко от нокътното легло. Можете да направите същия процес и у дома.

педикюр istock

Снимка: iStock

Ако искате да се справите сами с премахването на гел педикюра, дръжте ноктите си покрити с памучна топка и фолио за около 10-15 минути. След това лакът сам трябва да падне. Ако не стане така, използвайте дървена пръчка, за да го премахнете напълно.

Кога трябва да си направим гел педикюр?

Гел маникюрът и педикюрът е подходящ за всеки, който не иска да посещава салоните за красота през няколко дни. Обикновено те издържат по-дълго от обикновения маникюр и педикюр, така че не е нужно да повтаряте лака и у дома. Лин препоръчва гел педикюр, ако отивате на почивка или планирате да прекарате дълго време на плажа или в басейна. Хлорът и солената вода не се отразяват добре на обикновения лак, но гел педикюрът ще устои на предизвикателството.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари