IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Масло за тяло – най-доброто решение срещу суха кожа

23 март 2021 08 30

То помага най-много на хората, при които проблемът е хроничен

Снимка: iStock

Всеки, който се бори със суха кожа, много добре знае, че невинаги е лесно да се намери решение. Разбира се, в търговската мрежа има редица лосиони, но не всеки от тях ще ни предпазва през целия ден. Някои от тях са прекалено тежки за лицето, а други пък могат да бъдат твърде скъпи.

Ето защо трябва да помислите за добавяне на масло за тяло към вашата рутинна грижа за кожата. То не само е чудесно решение след дълга вана или душ, но също така може да помогне за изглаждане и подхранване на кожата. „Маслото може да помогне както за хидратиране, така и за омекотяване на кожата“, казва дерматологът Шари Марчбейн пред InStyle. Според нея, то може да се използва за всеки тип кожа и да се прилага самостоятелно или в комбинация с хидратиращ крем. Все пак, Марчбейн препоръчва тези продукти да се използват главно от хора, които се борят с изключително суха или чувствителна кожа.

арганово масло

Снимка: iStock

Ако сте човек, който се бори с пъпки не само по лицето, не вярвайте на слуховете, че маслото за тяло може да ви навреди. Всъщност то е доста полезно. „Някои масла, включително арганово и маслото от жожоба, симулират себум, така че са полезни дори за хората с кожа, склонна към акне“, казва Марчбейн.

Що се отнася до правилното нанасяне, технически може да втриете маслото, след като кожата ви изсъхне, но дерматолозите казват, че е най-добре да го нанесете докато тя е още влажна. „Обикновено препоръчвам да нанесете около 60 секунди след излизане от банята, за да запазите влагата в тялото си“, обяснява Марчбейн пред InStyle.

бадемово масло

Снимка: iStock

Последният плюс, който маслата за тяло ни предлагат е, че могат да се използват целогодишно. Те са чудесна лятна алтернатива на тежките кремове, когато искаме мека, гладка и бляскава кожа, без да чувстваме, че носим товар върху лицето и тялото си. Просто не забравяйте да нанесете и слънцезащитен крем отгоре, като внимавате факторът да е най-малко 30.

Не пропускайте дигиталното събитие "Светът на Tialoto", за да научите още професионални съвети за красота, както и за тенденциите за пролет-лято 2021. То ще бъде на 31 март от 14:15 часа. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари