IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

XXL коса – сред тенденциите за пролетни прически

25 април 2021 12 00

Тя се поддържа много лесно

IStockphoto

Какво си мислите, когато разглеждате най-новите снимки на ваши приятелки в социалните мрежи? Не забелязвате ли, че голяма част от тях позират гордо със своите дълги гриви? Благодарение на пандемията, много от нас решиха да пуснат косата си и година след началото ѝ, това се превърна в тенденция за пролетта.

Подобно на Рапунцел от едноименната приказка, някои от нас успяха да постигнат не само перфектната дължина, но и гъстотата и блясъка, който бяха изгубили заради прекаленото боядисване и стилизиране. Разбира се, тук не говорим за коса, която въобще не е подстригвана или е с екстеншъни.

И докато бобът и мълета на някои звезди са перфектното предложение на нова прическа, то така наречената XXL коса е обратният тренд на тях.

Според фризьора Сид Хейс, по-дългата коса е чудесен избор за пролет/лято 2021. След година, в която ту бяхме в локдаун, ту разхлабваха мерките, няма лошо да се покажем на света в пълния си блясък и променим цялостно визията си. Тя обаче посочва пред Glamour, че зад въпросното определение за прическата не стоят цъфтящи и сплетени краища.

Ако през последните няколко месеца сте се подстригвали сами у дома, скъсявайки леко гривата си, то тази пролет е хубаво да отидете при специалист. Той ще етажира или направи краищата по-заострени, защото дългата и права грива не е на мода в момента.

В случай, че искате разнообразие, може да си оставите по-дълъг бретон, който да навивате леко с останалите кичури (но не по цялата дължина) – друга тенденция за сезона.

И докато например късият боб, изисква леко оформяне с четка и сешоар, на XXL косата ѝ трябва просто подходящ гребен и никакво стилизиране. Дори и да си правите леки къдрици, не слагайте лак, нито пяна, за да изглеждат по-естествени.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари