IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мълет в два цвята – хит за прически пролет 2021

3 май 2021 13 30

Ето няколко варианта по тенденцията, които да разгледате

IStockphoto

В първите месеци от началото на пандемията много салони останаха затворени. Така много жени започнаха сами да подстригват и боядисват косите си, с което се „роди“ и така нареченият карантинен стил. А с него отново на мода дойде мълетът – прическа, станала популярна през 70-те и 80-те.

Майли Сайръс бе една от първите звезди, от които почерпихме вдъхновение и добихме най-вече смелост, за да отрежем по-късо кичурите си, без да се притесняваме, че косата ни е по-безформена. Ексцентричната певица показа как се е подстригала у дома с помощта на напътствията на своя коафьор.

Една година след появата на коронавируса и промяната в живота ни, въпросното оформяне на косата в стил мълет, при което отгоре и отстрани тя е по-къса, а отзад доста по-дълга, все още се търси. И това е така, защото социалната изолация ни направи малко по-непретенциозни и заменихме твърде голямото стилизиране с по-небрежни прически.

Тази пролет ще видим една вариация на мълет – вместо в един, ще се среща често в два цвята, като тъмният е в основата, а надолу е по-светлият.

Американската фризьорка Джесика Руби обяснява пред Allure, че случайно измисля една от най-популярните тенденции за сезона. „Моят розов бонбонен мълет беше на 100% вдъхновен от талантливата ми клиентка и музикантка Кайли Никол Мур“, казва тя и добавя, че за нейната прическа смесила неоноворозово с платиненорусо и резултатът се харесал и на двете.

Руби посочва, че подстригана по този начин, косата лесно се боядисва в два цвята и се поддържа след това. По думите ѝ, цветът може да изтрае между шест и осем седмици, но според стилиста, не бива да чакате последния момент, за да си върнете отново по-плътния и наситен нюанс на по-тъмното в косите.

Освен мълет в русо и тъмнорозово, може да срещнете същата прическа в черно и червено, русо и черно. Ако сте по-смели, може да поръчате да ви направят дъга в косата.

Ето и още идеи за прически, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари