IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически пролет-лято 2021: Дългият бретон е тук, за да остане!

11 април 2021 18 00

Звезди го разделят на път според водеща тенденция

IStockphoto

Много жени обичат да носят косата си дълга. Те я пускат продължително време, като някои дори не се подстригват, за да запазят гривата си и да я стилизират по различни начини. Но тази пролет по-дългият бретон се завръща и ще остане и за лятото. Независимо дали ви харесва или не, той е хит сред прическите за сезона. А и според най-новите тенденции, той бива разделен на път, с което изглежда съвсем различно от онези, които преди години оформяхме с четка и лак или изправяхме с пресата.

Така нареченото „пускане“ на по-дълъг бретон, което за някои е доста ретро, отново ще се търси. Все повече известни личности избират да подстрижат част от кичурите им така, че дължината им да стига поне нивото на очите, до или малко под скулите. А вариантите след това са да го опънат надолу с широка четка или леко да го извият с ролки или преса.

Какво трябва да знаете за тенденцията?

По-дългият бретон, разделен на път по средата заедно с останалата част от косата, започва да бъде предпочитан от дамите през 60-те. После Бриджит Бардо, Фара Фосет и други известни секссимволи на 70-те, я правят още по-популярна. Те начупват леко косата си заедно с него, като изглеждат зашеметяващо на снимки. Все повече дами на тяхната възраст започват да ги копират.

За тези, които имат по-голямо чело, има и вариант, при който то не се открива напълно. Може да му придадете малко обем, а не да го „зализвате“ с лак, като го накъдрите малко от двете страни.

Днес Габриел Юниън, Хилари Дъф, Риана, Бела Хадид, са част от звездите, които виждаме с по-дълъг бретон. Дори Кейт Мидълтън дръзна да разнообрази прическата си с него по време на пандемията, като още миналата година се появи с такъв по време на онлайн включванията си в различни събития.

По-дългият и извит навън бретон придава разнообразие на правата коса. Ако искате да я вържете, той може да остане пуснат, небрежно накъдрен или пък изправен.

В случай, че приберете половината от кичурите си с ластик или шнола по средата, бретонът отново ще е страхотен акцент в прическата ви.

Според коафьори, не е нужно да използвате допълнително стилизиране. Колкото по-естествено изглежда косата ви, толкова по-добре! Но ако все пак тя е по-тънка, придайте обем поне с малко пяна и леки къдрици.

Ето едно видео, от което ще добиете представа как да си направите такъв бретон и да оформите прическата:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари