IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наоми Осака с козметична линия за по-тъмна кожа

29 април 2021 10 40

Всеки продукт ще струва по-малко от 20 долара

Снимка: БГНЕС

Наоми Осака явно не е доволна от успехите си досега и затова е решила да се впусне в козметичния бизнес.

Тенисистката е номер две в света, световен посланик на марката Louis Vuitton и горд собственик на популярния тренд по време на пандемията – розова коса. Това обаче не стига на Осака и тя се е насочила към проблемната кожа и начините за нейното оправяне. От социалната мрежа Instagram стана ясно, че Наоми пуска на пазара свои козметични продукти, насочени специално към нуждите на по-тъмната кожа. Очаква се линията да стартира тази есен, като всяко едно нещо в нея ще струва по-малко от 20 долара.

„Това, което ме привлече към проекта, беше споменът за това как като дете нямах представа как да се грижа за кожата си“, казва Осака и допълва, че съвсем наскоро е започнала да носи слънцезащитен крем и е разбрала колко важен е той. Именно затова кремът ще е един от продуктите в линията, като факторът му ще бъде 40. Според тенисистката, той попива бързо в кожата и няма да остави бели петна по нея. В допълнение към това, клиентите ще имат възможност да избират между гланц за устни, спрей за тяло, околоочен крем и лосион за лице, който е със слънцезащитен фактор 50.

Като спортист Наоми много добре знае колко е неприятно козметичните продукти да ти се стичат по лицето, когато си потен. Затова нейната марка ще бъде направена и за физически активните ѝ фенове, като всяка една формула е съставена с професионалния дерматолог д-р Наана Боаки. „Това е задължително за здравето. Преди казвах на хората, че нямам нужда от слънцезащитен крем, но дори и да си с по-тъмна кожа, трябва да се грижиш за нея и искам всеки да го знае“, споделя Наоми.

Според Baseline, това е най-личният проект за Осака. Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, около 33% от чернокожите американци, които са диагностицирани с меланома, умират. „Надявам се тези продукти да помогнат на много хора и евентуално да спасят животи, защото наистина смятам, че не се пазим достатъчно“, пише тенисистката в социалните мрежи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари