IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов маникюр – какво трябва да знаете за бадемовидната форма?

17 май 2021 12 30

Тя отива на определена дължина

IStockphoto

Бадемовидната форма е една от най-предпочитаните за маникюр 2021. Леко заострена на върха и заоблена в основата, тя отива на много жени, които имат по-издължени плочки. Но изисква и определена дължина, за да изглежда нежно и елегантно – с различни цветове и декорации.

Името идва от начина, по който изглеждат ноктите – също като бадемите, които някои от нас обичат да похапват. Понякога се бъркат с формата стилето, но има известна разлика между двете, най-вече в остротата на върховете.

Бадемовидните нокти са най-изисканата форма на ноктите в света на модата, казва пред Harper's Bazaar маникюристката Дебора Липман. Тя препоръчва внимателен подбор на цветове за маникюра с тях.

Светлорозови, кремави, бледожълти до бели. Това са най-подходящите нюанси според Фариха Ейли. Тя обяснява пред Coveteur, че лавандулата, ментата или друг вид светлозелено, също са подходящи за бадемовидна форма.

бадемовидни нокти,

IStock

Какво още трябва да знаете за ноктите във форма на бадем?

Освен перфектен избор на цвят, трябва да знаете, че бадемовидната форма изисква значителна дължина на ноктите. Както е обяснено от Groupon, бадемовидните нокти „изискват известна дължина“, която може да бъде постигната чрез израстване на собствените ви нокти или чрез изпробване на акрилни върхове.

Ако искате сами да изпилите ноктите във въпросната форма, трябва да спазвате няколко неща. За предпочитане е да ползвате нокторезачка, особено ако ви е първи път, за да премахнете излишната част от двете страни. После продължавате с пилата, като ако се притеснявате че ще изкривите, отбележете с нещо центъра, където трябва да бъде върхът.

Най-добрият вариант е да се стремите към получаването на конус – с пилене отляво и дясно, след което закръгляне на върха за получаване на перфектната форма, приличаща на бадем.

Бадемът издължава пръстите и е по-добре, ако нокътните плочки не са твърде широки. Според някои експерти, по-добре е да са със средна дължина и да са здрави. Все пак формата изисква по-продължително пилене и поддръжка, като рискът от счупване е голям.

Макар бадемовидните нокти да не са прекалено остри, внимавайте, когато прокарвате ръка по кожата си или се събличате, за да не ги закачите или счупите.

В случай, че харесвате маникюри с по-дълги нокти, стилът на бадема не е за вас.

Ето и едно видео, от което ще добиете по-пълна представа за ноктите във форма на бадем:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари