IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветя, пеперуди, форма на бадем – сред тенденциите за пролетен маникюр

8 април 2021 14 30

Елена Арт със съвети за по-цветни нокти

Цветя, пеперуди, форма на бадем – сред тенденциите за пролетен маникюр

„Въпреки прогнозата, живейте все едно е пролет!“. Този цитат на Лили Пулицър описва идеално времето и настроението ни в момента. Отново ни изненада сняг, навън е студено, а ние стоим у дома и продължаваме да търпим ограниченията на пандемията. Но прогнозите за затопляне ни карат да мечтаем за слънцето и разцъфналите дръвчета в парка, с което ще се подготвим за ново начало. Освен да си подновим гардероба, сега може да потърсим свежи идеи за пролетни прически, грим и маникюр. И като стана дума за последното, поканихме Елена Николова, която да ни запознае с най-новите тенденции за сезона.

Елена Арт, както всички я наричат, е собственик на студиото за маникюр CreARTive. Завършва финанси и счетоводство и финансов контрол в УНСС, но влечението ѝ към изкуството и красивите нокти я кара да започне да се занимава с това професионално. Благодарение на дарбата си да рисува с четка и бои, тя превръща нокътните плочки в истинско платно, на което може да развихри своето въображение.

Елена Николова,

Снимка: Петя Гърноева

Елена, кои са най-подходящите цветове за пролетен маникюр?

След дългата и студена зима, а и предимно използваните тъмни цветове, жените сме се затъжили за цветни маникюри. Тоновете, които се използват през този сезон, са предимно коралови, розови, светлосини, светлолилави... Сега са актуални топли, пастелни и млечни нокти с цветни декорации.

Не препоръчвам ярки и неонови цветове, които са за началото и разгара на лятото.

цветове за

А какви форми са за предпочитане? Като че ли в последно време тези тип „бадем“ са най-харесвани.

Те зависят много от типа на нокътната плочка на всеки човек. Разбира се, че и при формите има тенденции, които е добре да следваме, но аз бих препоръчала на жените първо да се съобразят с естествената форма на ноктите им или да се консултират със специалист. Той ще прецени дали дадена би отивала на тяхната собствена. В някои случаи може само една или най-много две да стоят естетически добре. Докато при други жената може да избира измежду всички форми.

Най-предпочитаната форма е бадем. Тя издължава визуално нокътя и го прави елегантен. Цялостно прави ръката все по-женствена и грациозна. Избягват се много дългите нокти, както и прекалено късите. Имаше момент, в който много известни личности излизаха с изключително къси нокти. Но тази тенденция започна да отшумява и маникюрите със средна дължина започнаха да се налагат повече.

пролетен маникюр,

Пролетта носи със себе си разнообразие на растения и аромати. Ще виждаме ли и този сезон цветя и пеперуди по ноктите?

В маникюра, както и в дрехите, има мода, която отговаря за конкретен период. Освен новите трендове, които следим, ползваме и някои класически като типичните декорации за сезона.

Жените замениха зимните цветове и коледните брокати с цветя и пеперудки, които са символи на пролетта. Винаги можем да се обърнем към природата, да се вгледаме в нейните багри и да изберем своя маникюр.

пролетен маникюр,

През пролетта всичко се съживява и разцъфва. Ето защо никога не стихва интересът към нарисуваните пеперуди и цветя на женските ръце. За тях използвам предимно гел бои и лакове. Всеки може да ги прави и в домашни условия.

маникюр с

А ако все пак искаме малко блясък по ноктите, какво би ни посъветвала?

Тогава използваме пигменти с огледален ефект, които създават усещане за нежност и женственост. Те придават на маникюра фин блясък и изместват силния брокат, който ползвахме през зимата.

артманикюр,

Снимки: Елена Николова, личен архив

Минималистичните геометрични фигури и артщрихите бяха хит през зимата. Ще стават ли и за пролетен маникюр?

Те са хит и в момента. Мисля, че ще ги запазим за дълго време, защото се харесват както от жени, които по принцип обичат декорации, така и от тези, които не са им толкова големи фенове.

Минималистичните фигури стоят най-добре върху млечни цветове. Често се използва матово покритие, като могат да се добавят различни техники на работа, например релеф в декорациите или метални елементи.

Ето и още идеи за пролетен маникюр, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари