IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шей Мичъл за това как бременността и раждането промениха тялото ѝ

23 май 2021 15 00

Между майчинството и пандемията, актрисата е имала проблеми да намери нишата, в която се чувства добре

Снимка: Getty

През първата година и половина от живота си дъщерята на Шей Мичъл – Атлас Ноа Бабел, се научила как да пълзи, да ходи, да маха с ръка, да сочи птиците в небето, да взима камъни и да ги подарява на околните, да яде спанак от чиниите на родителите си и да повтаря всяка дума, която майка ѝ каже. Точно толкова време е отнело и на Шей Мичъл да се почувства като себе си след бременността.

„Натиснах бутона за пауза“, казва тя за периода, в който е избрала да се грижи за бебето си, вместо да тренира във фитнеса. Атлас е едва на пет месеца, когато пандемията затваря целия свят и Мичъл признава, че се е почувствала като най-големия късметлия на света, защото е била затворена у дома с най-важните ѝ хора – дъщеря си и приятеля си Мат Бабел. В същото време обаче актрисата е била изключително немотивирана да поддържа форма, защото не е виждала смисъл от тренировките, когато целият свят се намира в изолация. Тъй като Атлас не е можела да ходи в първите месеци от пандемията, Шей също не се е движела много и прекарвала голяма част от времето си на пода у дома.

През януари 2021 година обаче актрисата започва партньорство с фитнес приложение, което кара нея и приятелката ѝ Стефани Шепард да тренират пет пъти в седмицата в продължение на един месец. Двете дами трябва да използват упражненията от приложението и да споделят своите резултати в социалните мрежи. Това, което е привлякло Шей към сделката, е бил фактът, че ще може да използва манията си по фитнеса като платежна работа. „Това напълно промени нещата. Имах много повече енергия, не пиех кафе по цял ден и напълно промених начина си на живот“, казва актрисата пред Women's Health.

Всяко хубаво нещо обаче е съпътствано и с доза критики от хора зад клавиатурата, които си нямат и най-малка представа през какво е преминал човекът отсреща. След като Шей публикува снимка в социалните мрежи, сравнявайки тялото си преди и след започването на тренировъчния си режим, много от коментарите посочват, че снимките нямат разлика, а просто са заснети от различен ъгъл. Според тях, Мичъл се опитва да критикува хората с наднормено тегло и само показва колко неблагодарна е за фигурата си.

Това сериозно наранява звездата, защото тя знае, че е работила здраво, за да постигне целта си, а в замяна получава серия от критики. „След като родих Атлас и споделях на хората, че не се чувствах като себе си, те ме успокояваха с факта, че преди няколко месеца съм родила. Аз много добре знаех това, но все още имах правото да изразявам емоциите и притесненията си, че не изглеждам както преди“, споделя Шей.

Преди да роди дъщеря си, актрисата се бори с депресия, за която не се притеснява да говори. Според нея, честността относно майчинството помага на много дами по света да разберат, че не са сами в проблемите си и могат да потърсят помощ. „Бях с мускули преди да родя Атлас и исках да постигна същия резултат и след раждането“, категорична е тя. Затова започва тренировки с треньорката Келси Хийнан.

Заедно с нея Мичъл се подлага на режим, който включва микс от кардио и силови упражнения, които се сменят всеки ден. Дамите правят HIIT тренировки, клякания, повдигане на ръце и крака и мъртва тяга. Постепенно Шей започва да напредва във фитнеса и това я кара да се гордее със себе си. В момента тя отново може да прави лицеви опори, както и няколко доста трудни разтягания след тренировката. Понякога звездата се насочва към скачане на въже или дълги обиколки в родния Ванкувър, където прекарва по-голямата част от 2020 година, възползвайки се от помощта на мама и татко в отглеждането на Атлас.

Сега, когато Мичъл вече се чувства доволна от това, което вижда в огледалото, тя няма търпение да се завърне към обичайния си начин на живот. Иска да се среща с приятели, да бъде около колегите си по цял ден и да кара колело с любимия мъж. Разбира се, актрисата няма търпение да покаже на Атлас целия свят, когато пандемията окончателно приключи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари