IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Създаването на Круела – гримьорката на Ема Стоун споделя своите тайни

7 юни 2021 08 30

Филмът "Круела" вече е в кината

Снимка: Getty

Ако все още не сте гледали новия филм за Круела Девил, бързо трябва да поправите тази грешка. Напълно различна от анимацията и игралната версия на „101 далматинци“, новата продукция на Disney представя на зрителите поглед към душата и характера на един от най-мразените персонажи в своята история. Тук ще видите защо точно Круела се превръща в това, което е, и дали няма някаква по-дълбока причина за злобното ѝ държание.

И докато си мислите, че Disney не могат да правят филми в стил „независимо кино“, помислете пак. Тук не говорим, че в „Круела“ не са налети значителни суми или пък че актьорският състав е само от непознати персонажи. Не, по-скоро става дума за свободата, която студиото дава на гримьорите и дизайнерите, което в Холивуд рядко се случва.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

Надя Стейси е дамата, която стои зад облика на Круела и твърди, че филмът е най-независимият, който Disney някога са правили. Произхождайки от подобен тип проекти, тя работи по The Favourite и The Gril with All the Gifts и знае колко много креативна свобода се дава в този стил. Когато обаче зад гърба ти стои голямо филмово студио, почти сигурно е, че ще се сблъскаш с много хора, които не са на твоето мнение и ще искат да променят нещата.

„Някак си почувствах, че може би филмите на Disney не са за мен, защото моят подход към грима е малко по-остър“, казва Стейси пред Allure. Въпреки това образът на Круела е точната работа за нея, като гримьорката трудно може да откаже на предложението, което идва от самата Ема Стоун. Актрисата, която влиза в главната роля, иска от Надя да създаде пънк естетиката от 70-те, която да се вписва в историята.

Филмът вече от седмица е по кината и в платформата Disney+, но визията на Круела много по-рано накара феновете да ахнат, включително и най-младата част, за която е създаден проектът.

Създаването на Круела

Една от най-зашеметяващите визии се оказва и първата, която Стейси прави на снимачната площадка – класическата Круела. Вероятно няма нужда да описваме точно за какво става въпрос, но все пак ще го направим. Опушеният грим, аленочервените устни, черно-бялата коса и порцелановата кожа са до болка познати на феновете на „101 далматинци“. Именно създаването на тази визия е накарало Стейси да се почувства уверена в себе си и да повярва че всъщност може да работи и за Disney.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

„Когато видях комбинацията между пънк, драг и Дисни визия на лицето на Стоун, почувствах, че съм на правилното място. Тогава просто продължих с работата си и увереността сама дойде“, казва Стейси пред Allure. Докато снимането продължава тя създава класическата визия на Круела само за един час и половина. Според нея, най-трудоемката част е била усъвършенстването на косата. Преди Ема да сложи черно-бялата перука, Стейси боядисала истинската ѝ коса, за да може цветовете да изглеждат по-реалистични.

За грима на героинята Надя прави всичко възможно, за да изглежда така, че Круела сама се е гримирала и съвсем лесно може да се превърне от едно пънк момиче в изявен престъпник. Размазаният, саждив ефект постига точно това. „Гримът изглежда черен, но всъщност е опушено сиво“, казва тя. Разбира се, Стейси не забравя за устните, които са от решаващо значение за персонажа. Тя е имала готов набор от червени и лилави нюанси, от които да избира в зависимост от сцената.

Един от емблематичните моменти във филма е, когато Круела е нарисувала лицето си с думата „Бъдеще“. Стейси сама изработва шаблона, залепя го върху лицето на Стоун и нанася върху него черен цвят. След това го отлепя и буквите се появяват. Въпреки че изглежда доста трудно, гримьорката признава, че бързо е овладяла начина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

Създаването на Естел

Преди Круела да бъде Круела, тя е била амбициозен дизайнер на име Естел. Когато Стоун е само обикновено момиче, тя има едва забележим грим. „Просто исках зрителите да повярват, че това е обикновено момиче, което живее в Лондон през 70-те години“, обяснява Стейси. Тя се е опитала да накара всеки да се влюби в Естел, за да може по някакъв начин да оправдае превръщането ѝ в Круела.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

За да направи този ефект, Стейси придава на Стоун свеж блясък с прозрачна основа и прост, но пънк грим.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари