IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Стоун сменя цели 47 визии в „Круела“

19 май 2021 09 00

Филмът излиза на 28 май по Disney+

Снимка: Getty

Всички сме чували за Круела Девил – ужасната дама, която иска да си направи палто от кожата на 101 далматинеца. Ще излъжем, ако кажем, че не сме били изключително щастливи, когато тя си получава заслуженото и дори малко отгоре. Никога обаче не сме си помисляли какво всъщност прави Круела толкова жестока и дали поведението ѝ е резултат от нещо, което ѝ се е случило преди.

Отговор на тези незададени въпроси ни дава филмът „Круела“, който се очаква да излезе на 28 май в платформата Disney+. В главната роля влиза Ема Стоун, която е преобразена до неузнаваемост и е успяла да попие всяка една мимика на Круела, която сме виждали в анимацията от 1961 година. През 1996 година от Disney правят и игрална адаптация, в която участва Глен Клоуз. Стоун ще трябва доста да се постарае, за да запълни обувките на легендарната актриса, като надеждите ни това да стане се повишиха, след като видяхме първите кадри от новия филм.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

„Беше фантастично. Наистина се насладих на всеки миг“, казва Ема пред Daily Pop. Допълва, че хората ще видят две страни на Круела, което прави историята ѝ още по-привлекателна. Според Ема Томпсън, която влиза в ролята на Баронесата, на Стоун най-много ще ѝ липсва гримьорната и професионалистите, с които е работила там. И няма как да е иначе, тъй като актрисата изглежда почти неразпознаваема, благодарение на упоритата работа на гримьорите и фризьорите. Иконичната прическа от черен и бял цвят, яркочервеното червило и изразената очна линия са направени едно към едно с оригинала.

Това, което превръща Ема в Круела, освен грима и прическата, са костюмите. Още от 1961 година си личи, че злата дама има вкус за мода и това е основен акцент и в новия филм. Дизайнерът на костюмите е Джени Бийван, която има 10 номинации за „Оскар“ и е работила в проекти като Mad Max: Fury Road и A Room with a View. „Круела“ обаче е нещо съвсем различно.

„Този филм е най-голямото нещо, което някога съм правила“, казва Бийван предд InStyle. Въпреки че анимираната Круела има само няколко костюма като аленото ѝ палто и черната рокля, Круела от 2021 година има повече от 40 тоалета, част от които ни връщат назад до 1961 година. „Ема Стоун сменя 47 дизайна. За мен беше много важно Круела да притежава дрехи в черно, сиво, бяло и червено“, обяснява дизайнерката.

Модата е неизменна част от характера на героинята, тъй като Баронесата управлява модна къща, а Естел (по-късно Круела) иска да стане дизайнер. Самата Ема Стоун е била впечатлена от костюмите и смята, че те напълно представят душата на героинята ѝ. Бийван споделя, че обличането на персонажа е било доста трудно, защото е трябвало да се мислят дизайни за двама човека – Круела и Естел.

„Тя се превръща в Круела по време на модно шоу и търси отмъщение, но когато е при Баронесата тя си е просто Естел. Затова се опитахме да има прилики между двете личности, но те да не бъдат твърде очевидни“. Бийван и нейният екип споделят няколко подробности за забележителния външен вид, който включва 5070 отделни венчелистчета и 393 метра органза на роклята на Круела. Баронесата пък сменя цели 33 костюма, а нашийниците на кучетата са направени по поръчка. За да се направи косата на Круела, са използвани 200 кутии бяла спрей боя.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cruella (@disneycruella)

От „Дисни“ никак не са пестили средства за костюми и декори, като във филма са включени модно ревю и два официални бала. Това дава възможност на зрителите да се потопят в атмосферата на историята и да се насладят на прекрасни дизайни. Ема Томпсън споделя, че стилът на нейната героиня е вдъхновен от дамите от Златната ера на Холивуд като Джоан Кроуфорд и Елизабет Тейлър.

Премиерата на „Круела“ ще е на 28 май в платформата Disney+.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари