IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Стоун: Забраната за пушене затрудни пресъздаването на Круела

1 юни 2021 15 00

Филмът „Круела“ вече е в кината

Снимка: Getty

Ако сте фенове на анимацията и игралните филми “101 далматинци“, много добре знаете коя е Круела Девил. Лошата жена, която иска да си направи палто от кожата на кученца бързо се превърна в един от най-мразените персонажи във вселената на „Дисни“. Известна със своята черно-бяла коса, червено палто и цигара в ръка, Круела не може да бъде сбъркана с нито един друг злодей.

Сега на екран излезе нов филм за Девил, който ще се опита да покаже на света как и защо тя се превръща в това, което е. Дали преди е била мило момиче, което не е получило шанс в живота, или просто се е родила зла. Това ще се разисква в новия филм „Круела“, чиято премиера беше на 28 май. В главната роля влиза Ема Стоун, а компания ѝ правят Ема Томпсън, Емили Бийчъм и Марк Стронг.

И докато всеки си мисли, че най-трудното нещо в образа на Круела ще бъде цинизмът и омразата ѝ към света, то Стоун е на друго мнение. Тя споделя, че това, което е затруднило работата ѝ по персонажа, идва от правило, прието в „Дисни“ през 2007 година. Оттогава нито един филм на компанията не показва пушене, а забраната се разпростира до всички филми на Джордж Лукас, от вселената на Марвел и от тази на Пиксар.

„Пушенето не е позволено през 2021 година“, казва Ема пред New York Times. „Не ни е позволено да пушим на екрана във филмите на „Дисни“. Беше ми тъжно, че не държах онази иконична цигара в ръка. Бях много развълнувана да издишам дима, но не ми беше позволено. Не искам да промотирам пушенето, но все пак не се опитвам да промотирам и дрането на кучета“, завършва актрисата.

От „Дисни“ обаче не са единствените, които се опитват да намалят пороците на екран. През годините все повече големи филмови студиа тръгват по този път, като от Warner Brothers започват да лимитират пушенето на екран от юли 2005 година. През юли 2019 година Netflix реши да забрани тютюневите изделия във всичките програми, които не са предназначени за възрастни. „Ние от Netflix знаем, че пушенето е вредно и когато се показва като нещо готино, това кара младите да го пробват“, казва говорител на платформата. Той допълни, че всички филми, сериали и предавания, които са насочени към зрители под 13 години ще бъдат без тютюневи и електронни цигари. Тази забрана се премахва в случая, когато става дума за исторически фигури, за да не се наруши истинността при представянето на персонажа.

Що се отнася до Ема Стоун, тя получава все по-положителни ревюта за играта си в „Круела“. Филмът вече може да бъде гледан в кината или в платформата Disney+.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари