IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Уинслет: Отне ми две години да възвърна естествения си цвят след „Титаник“

12 юни 2021 16 30

Актрисата разкрива и как е поддържала къдравата си прическа на Роуз

Снимка: БГНЕС

Кейт Уинслет рядко променя русия си цвят на косата, но това ѝ се наложило през 1996 година, когато е снимала филма „Титаник“. Там актрисата влиза в ролята на Роуз – 18-годишно момиче, омъжено за богат мъж, но напълно нещастно от живота си. За щастие, дамата се среща с Джак (Леонардо ди Каприо), който променя изцяло философията ѝ на мислене и я кара да се радва на ежедневието.

И докато Уинслет обожава русите си кичури, за известно време е трябвало да забрави за тях и да се боядиса в червено. Оказва се обаче, че първоначално Роуз не е била описвана като червенокоса, но режисьорът Джеймс Камерън решава да промени това. „Попита ме дали искам да направя нещо екстремно с косата на персонажа си. Искаше да бъде червена, но такова наситено, необикновено червено. Аз бях много въодушевена от идеята“, признава Уинслет пред Elle.

Кейт Уинслет

Снимка: БГНЕС

И докато в началото актрисата е била истински развълнувана за промяната, след края на снимките тя започва леко да съжалява. Пред списанието Кейт споделя, че ѝ е отнело почти две години, за да възвърне естествения си цвят. Тя допълва, че къдриците на Роуз са били изключително трудни за поддържане, защото по-голямата част от снимките преминавали във водата. „Снимахме в големи съдове с вода и въздухът беше винаги влажен. Това създаваше проблеми за косата на всеки от нас“, продължава Уинслет.

Говорейки пред British Vogue, актрисата признава, че е експериментирала с домашно боядисване два пъти по време на карантината през 2020 година. Споделя, че се е получило добре, защото е следвала инструкциите много стриктно и намерила точния цвят за корените си. Уинслет се шегува, че в последно време е станала готината майка, която държи различни бои за коси у дома.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Titanic (@titanicmovie)

„Синът ми и приятелите му често искат да се боядисват и постоянно ме питат дали не могат да използват лилав цвят. Аз обаче не се поддавам на изкушението и винаги им казвам да питат и собствените си майки“, казва звездата. Оказва се, че дъщерята на Кейт също обича да експериментира с цветовете и когато резултатът не ѝ харесва, остатъкът от боята остава за момчетата.

Кейт има три деца – 20-годишната Миа, 17-годишния Джо и 7-годишния Беър.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари