IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Уинслет: Хомофобията в Холивуд плаши младите актьори

6 април 2021 17 50

Актрисата добавя, че познава поне четирима свои колеги, които крият сексуалната си ориентация

Снимка: БГНЕС

Кейт Уинслет говори открито за трудностите, пред които са изправени актьорите с различна сексуална ориентация.

Актрисата даде интервю пред The Sunday Times и признава, че познава поне четирима актьори, които крият факта, че са хомосексуалисти, защото се страхуват да не изгубят работата си. „Не мога да ви кажа точното число на младите актьори, които познавам – някои са доста известни, други сега пробиват – които са ужасени, че тяхната сексуална ориентация ще им попречи да бъдат избрани за роли“, казва Уинслет.

Кейт Уинслет

Снимка: БГНЕС

Тя разказа история за известен актьор, който е отишъл при американска агенция за таланти, където му е било казано, че бисексуалността му не се вписва в рамките на фирмата. „Мога да се сетя поне за четирима актьори, които крият сексуалността си. Болезнено е. Защото се страхуват да не бъдат разкрити. Това казват самите те, че не искат да бъдат себе си“, добавя звездата.

Според нея, трудностите в Холивуд са много по-големи за хомосексуалните мъже, отколкото за жените с подобна сексуална ориентация. Актрисата споделя, че много от продуцентите и режисьорите често си задават въпроса дали един мъж с различна ориентация може да изиграе хетеросексуален персонаж. „Това трябва да бъде забранено и да се превърне в незаконно“, категорична е Уинслет.

През 2020 година на екран излезе филмът Ammonite, където Кейт играе британския палеонтолог Мери Анинг, която се влюбва в Шарлот Мърчисън (Сърша Ронан). Филмът е вдъхновен от истински събития, а премиерата му беше на 13 ноември. Уинслет признава, че нейната роля не е била предложена на нито една хомосексуална жена и именно това я е накарало да изкаже личното си мнение по този въпрос.

Актрисата е категорична, че не иска да създава война в Холивуд, а просто да накара повече хора да започнат да приемат различната сексуална ориентация. Според нея, това ще даде огромен шанс на младите актьори да бъдат себе си и да не се притесняват за професията си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари