IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2021: Три цвята в косата, които ще са на мода

29 юли 2021 14 30

Може дори да си ги направите у дома

Снимка: iStock

С лятото в разгара си и всички хора, които се завръщат към нормалния ритъм на живот, е време да помислим за външния си вид и как можем да го подобрим. Освен с тренировки, прекрасни тоалети и шикозни обувки, разликата между днес и утре може да бъде постигната с различна прическа, която да привлече вниманието на околните. Най-вероятно вече сте си избрали цвят за косата, който да носите това лято, което ви дава възможност да помислите за есента и какъв друг нюанс да опитате.

Според последния доклад на Wella Colorcharm Trend, който изследва представителна извадка от 1000 жени от САЩ, за да разбере възприятията за боята за коса и външния вид, който искат да опитат, почти шест на всеки 10 дами сменят цвета си на всеки шест месеца. Освен това много жени избират да продължат да боядисват косата си у дома, въпреки че салоните вече са отворени. За щастие, много от новите красиви визии могат лесно да бъдат постигнати и от нас самите.

Ето някои от най-популярните тенденции в боядисването на коса, които е добре да опитате през есента на тази година.

Вдъхновение от 2000 година

Цветните ивици и ярките цветове бяха популярни в началото на 2000 година, но се завръщат с пълна сила и тази година. Те карат жените да направят смела промяна във визията си и да изпробват няколко по-интересни бои. Розовото и златисто-розовото са най-търсените цветове за наситени акценти и цветни кичури.

ярки цветове

Снимка: iStock

Когато си придавате отличителни ивици у дома, препоръчваме да използвате кремообразна консистенция, която улеснява размазването на боята и допринася за естествено изглеждащи резултати. За по-ярки акценти винаги е най-добре предварително да изсветлите косата до ниво девет или по-високо, като целите да постигнете много светлорусо.

Освен розовото, фуксията и мекият теменужен цвят също започват да набират популярност и най-вероятно ще бъдат сред водещите цветове през есента. Тайната за постигане на красиви цветни кичури, е къпането с малко по-студена вода, за да запазите цвета за по-дълго време.

Червено

Независимо дали сте родени с него, или ще го придобиете чрез боя, никога не може да сгрешите с червения цвят. Най-често дамите, които досега не са пробвали боядисване, се насочват към този нюанс, защото той придава на визията малко по-секси ефект и е напълно подходящ за всеки сезон. През есента тенденцията ще се върти около червено-виолетова основа, смесена със сини тонове за ласкателни акценти.

червена коса

Снимка: iStock

Може да създадете красиви червени кичури като направите фин триъгълник в горната предна част на косата си и го боядисате с избрания от вас нюанс. Започнете като нанесете цвета на 1,27 см от скалпа. След като сте готови, продължете да нанасяте върху скалпа и оставете да подейства за 30 минути. Накрая изплакнете с шампоан, добавете балсам и оформете прическата си.

Естествени цветове

Цветът на косата е забавен начин да изразите себе си, без значение какъв е нюансът, така че е напълно позволено да се придържате и към естествените цветове като карамел или лешник. Те са лесни за поддръжка и освен това са изключително лесни за промяна на нюанса през сезоните. Ако пък сте любители на русото, може да изпробвате опушена блондинка, платинено или бежово.

карамел коса

Снимка: iStock

Независимо дали боядисвате косата си в салона или у дома, експерти препоръчват да повтаряте цвета на всеки пет седмици, за да предотвратите поява на старите си нюанси. И накрая, не забравяйте да нанесете ограничителна граница около линията на косата, за да не нацапате лицето си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари