IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дакота Джонсън се превърна в новото ни фитнес вдъхновение

17 август 2021 08 30

Актрисата се появи в трейлъра към новия си филм

Снимка: Getty Images

Дакота Джонсън може да има много малка роля в новия филм The Nowhere Inn, но със сигурност се превърна в звезда на трейлъра. В краткия клип, пуснат преди няколко дни, актрисата позира на легло заедно с колегата си Сейнт Винсент и прикова погледите към себе си. 

Дакота носи черно бельо, което чудесно показва стегнатото й тяло. Феновете й веднага се сетиха за голите сцени от "50 нюанса сиво", където актрисата не използваше дубльор, а реши да покаже естествената си красота пред целия свят. За да влезе в добра форма за скандалния филм, Джонсън е работила здраво във фитнеса, фокусирайки се върху упражнения, които изграждат мускулатурата, но не предизвикват контузии и наранявания. 

Докато снима втория и третия филм от поредица за Крисчън Грей актрисата работи с треньорката Рамона Браганза и третира пет пъти в седмицата. "Въпреки че работихме върху раменете, задните части и коремните мускули, основната ни цел беше Дакота да се движи 30 минути на ден", казва Браганза пред Cosmopolitan. Тя допълва, че всеки ден тренировката е била различна, за да може тялото да се движи по различен начин и да не свиква с едни и същи упражнения. 

Сесията на Джонсън се е състояла от 5-10 минути загрявка на бягаща пътечка, след което идва ред на пилатес, кикбокс, упражнения от йогата и още кардио. "По време на повечето упражнения лежахме на земята с тежести върху глезените, за да увеличим трудността", отбелязва треньорката. Актрисата също така е използвала леки тежести по време на пилатеса, за да извлече максимални ползи от всяко едно упражнение. 

Докато снима "50 нюанса сиво" Джонсън се влюбва още повече в йогата, правейки специални серии, проектирани само за нея от треньорите Гунар Питърсън и Каси Дюк. Актрисата е отишла при тях и им е казала, че ще бъде гола в продължение на шест месеца и затова иска да изглежда добре. Затова експертите създават програма за горене на калориите, която в същото време ще стегне тялото и ще вдъхне нужната самоувереност на Дакота. 

Що се отнася до диетата й, звездата внимава какво яде, но не се и ограничава. Рамона Браганза й помага да разбива порциите си на малки количества и да яде повече пъти на ден. "Менюто беше от три основни ядения, две междинни закуски и поне литър вода на ден", казва тя пред Women's Health. За закуска Дакота обикновено яде сложни въглехидрати като овесена каша с яйце. Браганза препоръчва в менюто ви да има риба, салати и чисто месо като трябва да избягвате пърженото и да залагате на печено. 

Разбира се, позволено ви е една-две чаши вино на месец, но не и да изпиете по една бутилка всяка вечер. Треньорката казва, че трябва да контролирате себе си, а не да стриктно да се ограничавате. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари