IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За 4 месеца - Талула Уилис се справи с кожните проблеми

27 септември 2021 08 40

Дъщерята на Деми Мур и Брус Уилис показа трансформацията си

БГНЕС

Извънземна богиня, кацнала на тази планета. Така Талула Уилис определи себе си след 4-месечното си лечение на кожните проблеми, причинени от невротична екскориация. Консултирайки се със специалисти, ползвайки специална козметика и избягвайки стискането на пъпките с мръсни пръсти и нокти, дъщерята на Деми Мур и Брус Уилис сякаш е с ново лице. Споделяйки снимки в Instagram, тя показа своята трансформация, за да насърчи повече жени да вземат мерки за неприятния сърбеж и досадни пъпки, които имат. 

„Не мисля, че някога съм използвала толкова много емотикони или съм била толкова мотивирана, за да се похваля - но наистина съм горда от това!!!“, написа тя. 

В социалната мрежа Талула качи кадри, показващи как изглежда лицето й преди и след грижите за кожата. Докато в момента то е чисто и сияйно, преди няколко месеца е било с зачервяване, сухота и неприятен сърбеж, съпроводени с множество пъпки. 

Според Уилис, тя най-сетне е открила правилната ритинна грижа за своята кожа. Това се случва точно преди да участва в сутрешния блок „Добро утро Америка“ и снима фотосесия за списание Vogue. 

Деми Мур

БГНЕС

Преди да изчисти кожата си, 27-годишната дъщеря на Деми Мур и Брус Уилис, разказа откровено за борбата си с телесната дисморфия - състояние, при което човек се притеснява твърде много за свой незначителен недостатък. Неслучайно го наричат още Синдром на изкривеното огледало. 

По думите на Талула, дълго време наказвала себе си за това, че има мъжко лице и прилича повече на своя баща, отколкото на майка си. По-късно при нея се наблюдава и невротична екскориация - кожни увреждания, дължащи се на нерви и психични разстройства от различен спектър. 

Уилис, която е положила доста усилия, за да подобри състоянието на кожата си, споделя още, че се притеснява да не заботира своя напредък, но ще направи всичко възможно, за да не се връща към онова неприятно състояние, което виждаме на последните й снимки в галерията. 

„Невероятен напредък!“, пише последователка на Талула. Други също я поздравяват за начина, по който изглежда и молят да сподели козметиката, която е използвала. 

Кое е най-доброто лечение за кожа при невротична екскориация?

Според дерматолози, това обикновено е хронично състояние, което се проявява по различен начин при хората. Съпроводено е с периодични пристъпи, като лечението зависи от пациента.

„Например, хората, чиито проблеми са предизвикани от състояние на кожата, като акне, може да се възползват от дерматологична консултация. Ако обаче става дума за тъга, гняв, тревожност или нещо повече, то тогава е необходим разговор с психолог“. Това коментира пред Vogue д-р Лиса Закари. По думите й, много често вски от нас пипа лицето си, като се чеше, стиска пъпки или  си прави рани, докато се чеше, но за хората с някакви ментални проблеми, това е нещо много повече.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари