IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Течна коса – новата тенденция при прическите

9 декември 2021 14 30

Ако смятате, че „стъклената коса“ е лъскава, изчакайте да видите това

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ким Кардашян го прави. Зендая го прави. Дуа Липа го прави и много от любимите ни инфлуенсъри също.

Изключително гладка, лъскава, течно изглеждаща коса доминира в социалните ни мрежи, като ни вдъхновява да си направим по-стегната и блестяща прическа. Тенденцията идва точно навреме, тъй като искаме да изглеждаме различно на тазгодишните коледни и новогодишни празници. Този път календарът ни е пълен със събития, с които да изпратим 2021 година и най-накрая да се съберем с приятели, с които не сме се виждали от две години насам. Затова нямаме търпение да ги очароваме с новата си прическа.

Това не е първият път, в който виждаме подобна тенденция да придобива слава. „Стъклените коси“ станаха известни през 2018 година, като гладките прически изместиха текстурираните къдрици. Но за разлика от острата, наподобяваща лист правота, която характеризира стила, новото изпълнение – течна коса – се появи, за да заеме мястото на стъклената. Разликата е, че при новия вариант косата е не само копринена и права, но е и малко по-мека. Външният вид благоприятства плавното движение на косъма, който улавя светлината и допринася за повече блясък.

Фризьорката Холи Роуз Кларк ни дава съвети как и ние да се сдобием с този вид прическа. За дълготрайна копринена коса, тя препоръчва кератинова терапия, направена в салона за красота. „Изглаждащата терапия елиминира накъдрянето и запазва цвета“, обяснява Кларк пред Allure. Тя е фен на процедурата 72Hair, която е предназначена да проникне във всички типове коса, за да се постигнат желаните резултати.

Ако искате по-гладка визия, тогава фризьорът трябва да използва и сешоар заедно с терапията, след което да не миете косата си в продължение на 72 часа. Ако имате къдрици и искате да премахнете допълнителното накъдряне, тогава отново се изсушавате, но трябва да се измиете след 24 часа.

По отношение на процеса, трябва да изпълните само четири стъпки. Първо косата се измива с избистрящ шампоан, за да се отворят кутикулите на косъма. След това третирането с кератин се нанася и се оставя да подейства за 35 до 45 минути. Третата стъпка е изсушаването със сешоар. Последният, четвърти етап, изисква изправянето на косата, като всеки кичур се минава седем до десет пъти. След това ще трябва да се придържате към нежни шампоани и балсами без сулфати.

Ако искате сами да пресъздадете тенденцията за течна коса, използвайте изглаждащ спрей и изправете с вашата преса. Завършете със спрей за блясък, за да постигнете желаното гланцово покритие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари