IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ботокс в косата? Защо не!

3 март 2022 18 00

Ето какво трябва да знаете за лечението

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако търсите най-лъскавата и бляскава коса без много усилия, тогава може да помислите за лечение с ботокс. Не се притеснявайте – самото име е напълно подвеждащо. Никакви игли няма да летят към скалпа ви, а ботулиновият токсин също не е съставката, за която говорим. Вместо това ще се отпуснете в салона за красота и ще оставите този възстановителен процес да изпълни магията върху косата ви.

„Ботоксът за коса е 100% веган, дълбоко подхранващо лечение, което ще запази текстурата на косата ви непокътната, като я остави по-гладка и по-хидратирана от преди“, казва Кайла Чамброне пред Women's Health. Името идва от начина, по който продуктът работи – като уплътнител за отделни влакна на косата, запечатва нацепените краища и придава на кичура нова лъскавост и пълнота, за да намали накъдрянето.

Когато косъмът изглежда малко по-отпуснат или имате чувството, че топлината и стресът са причинили някакво начупване или повреда, ботоксът за коса може да ви помогне да върнете предишния си блясък. Както всяко друго лечение обаче, добра идея е първо да се запознаете с процеса, преди да го приложите върху косата си.

Какво е ботокс за коса?

Въпреки че в ботокса за коса не се включват инжекционни средства, вашият фризьор вероятно ще започне с консултация преди прилагането на продукта, който по същество е нехимичен концентрат, който може да включва съставки като витамин В5, витамин Е, колагенов комплекс, антиоксиданти и масло от хайвер, в зависимост от марката.

Според Чамброне, тези съставки подхранват косата ви, борейки се със свободните радикали, за да се предотвратят признаците на стареене на кичурите, начупване на косъма и изтощени краища. Колагенът помага за по-нататъшното възстановяване на косата ви, докато маслата в лечението помагат за омекотяване и запечатване на кутикулата на косъма.

масло за

Снимка: iStock

Всяко лечение ще бъде малко по-различно в зависимост от вашето ниво на увреждане. Чамброне разкрива, че в зависимост от текстурата на косата ви и желания резултат, ботоксът се оставя да подейства от 20 минути до един час.

След като дойде време да изплакне продукта, вашият фризьор ще трябва да използва специален балсам и шампоан за балансиране на pH. След това косата ви се изсушава със сешоар и се изправя, като не се мие или мокри поне 48 часа. Чамброне дори препоръчва времето да е 72 часа, ако може да изтърпите.

Какви са ползите?

Чамброне казва, че след третирането може да очаквате да имате по-лъскава, по-плътна коса и по-малко накъсани краища. Може да забележите и по-малко накъдряне в резултат на влагата, която лечението добавя обратно към косъма. Резултатите могат да траят от два до четири месеца.

дълга коса,

Снимка: iStock

Мислете за ботокса за коса като за поддържащо лечение. Всяка текстура може да се възползва от добавянето на протеини и хидратиращи елементи от време на време, което по същество доставя това лечение. Въпреки това Чамброне препоръчва само лицензиран фризьор да прилага този процес за най-добри резултати.

На какви коси действа най-добре?

Тъй като в ботокса за коса не се включват сурови химикали, Чамброне казва, че процесът е безопасен за всеки тип коса, независимо дали е естествена, боядисана или третирана с химикали. Тя отбелязва, че е особено възстановяващо за хората с изтъняла, увредена или накъсана коса.

Колко често трябва да се прави?

Въпреки че можете да очаквате лечението с ботокс да продължи около три месеца, има няколко неща, които може да направите, за да удължите времетраенето. Чамброне препоръчва да миете косата си само с нежен шампоан без сулфати и парабени не повече от два до три пъти седмично. За да направите крачка напред към по-здравата коса, може да помислите да спите върху възглавница с копринена калъфка.

червена коса

Снимка: iStock

Ботоксът за коса изобщо не се счита за тежко лечение, но Чамброне казва, че все още може да изпитате негативни ефекти, ако правите куп други неща с косата си. Тя споделя, че не е хубаво да правите каквито и да е процедури за изправяне или текстуриране по-често от два месеца, за да задържите целостта на косата си.

Каква е разликата между ботокс и кератин?

Някои хора бъркат лечението с ботокс за коса с кератин, защото крайните резултати могат да бъдат доста сходни. Много кератинови процедури обаче съдържат формалдехид, който намалява накъдрянето и изправя кичурите химически. За сравнение, ботоксът работи само с естествената текстура на косата за по-фин ефект.

спрей за

Снимка: iStock

Последното нещо, което също трябва да имате предвид е, че кератинът и ботоксът за коса никога не трябва да се правят едновременно. Чамброне споделя, че избраното лечение зависи изцяло от целостта, текстурата и желанието на клиента. Всичко това се определя по време на консултацията с професионалист.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари