IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетни прически – водните вълни ще са хит за сезона

3 март 2022 13 30

Небрежни, но различни от къдриците на русалката

IStockphoto

IStockphoto

Пролетта скоро ще е при нас, а с нея и новите стилове в косите, които, надяваме се, да не крием под шапките. Като продължение на тенденцията за небрежни вълни по време на пандемията, скоро ще виждаме по-свежи и лесни за изпълнение пролетни прически. И тук не става дума за къдриците на русалката!

През лятото на 2019 г. така наречените морски вълни в косите, бяха истински хит. А пък преди няколко месеца актуални станаха по-големите къдрици, при това само в краищата, подобно на тези на анимационната героиня Ариел. Сега те отстъпват място на така наречените водни вълни.

Въобще, много звезди, сред които Ким Кардашян, Дженифър Лопес, Бритни Спиърс, Кайли Дженър, черпят вдъхновение от движението на водата. и променят правата си коса, като я начупват леко, независимо каква дължина или текстура имат. Получават се по-малки вълни, които се различават от тези на русалката не само по размера, а и по това, че са на по-голяма площ.

Водни вълни – идеална и лесна за поддържане прическа за пролет 2022

„Водните вълни са плоски, S-образни, които имат свободен, грациозен външен вид, имитиращи движението на вълните във водата“. Това обяснява пред TZR фризьорът Бари Лий Мо. По думите му, те не притежават онзи обем на къдриците на русалката, които се постигат чрез маша или по-големи ролки.

Въпросната прическа се отличава с по-свободни и по-малко структурирани вълни, пояснява стилистът Крис Апълтън. А негови колеги уточняват, че при нея няма така наречения мокър ефект.

Пролетни прически – как да си направите водни вълни у дома?

Не е нужно да ходите на фризьор, за да постигнете въпросния ефект в косите. Първо, преди да предприемете начупването на кичурите, може да измиете косата и да я опънете малко с четка и сешоар. После нанесете защитен продукт – кристали или серум, които да предотвратят увреждането на косъма. След това вземате обикновена преса за коса, хващате кичур по кичур и извивате подобно на S – от основата към краищата.

„Бавните, плавни движения от ляво надясно ще помогнат за постигането на идеалната свободна, движеща се вълна“, казва Мо, отбелязвайки, че колкото по-небрежни са кичурите, толкова по-добре. И по-добре да не ги пръскате с лак или фиксирате с пяна, за да са максимално естествени.

Но не е задължително да използвате уред с топлина, за да имате такива вълни. Плитките също са вариант, при това много лесен. Сплитате по-големи кичури преди лягане и на сутринта само дооформяте. Трябват ви 7-8, като косата трябва да бъде леко влажна, а те не твърде стегнати, а по-скоро разхлабени. И ето че вече имате нова пролетна прическа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари