IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Премиум слънцезащита за летен сезон 2022

23 май 2022 15 00

Как да се сдобием с неустоим бронзов загар през предстоящия летен сезон

Снимка: ПР

Лятото наближава, а слънчевото време навън ни зарежда със страхотно настроение и ни вдъхновява да започнем да планираме ваканцията още отсега. С настъпването на горещите летни дни, както и отпадането на ограниченията за пътуване и туризъм в повечето държави, по всичко изглежда, че Лято 2022 ще бъде наистина забележително и изпълнено с незабравими емоции. За да се насладим пълноценно на лятната си почивка е необходимо да обърнем внимание на една много важна тема – слънцезащитата и избора на подходящи козметични продукти, с които да си гарантираме безопасни часове под слънчевите лъчи, както и дълготраен и неустоим тен.

Страхотният бронзов загар може да бъде постигнат лесно с правилната козметика, а подготовката за него започва дълго преди началото на ваканцията. За да си гарантираме равномерен тен и за да предпазим кожата на лицето и откритите части от поява на петна и нежелано потъмняване, специалистите препоръчват използване на слънцезащитни продукти още в първите топли дни на годината. Дългото излагане на UV лъчи, дори в градска среда, може да доведе до нежелан загар, поява на бръчки и дори пигментни петна и изгаряния – затова не напускайте дома си без да нанесете слънцезащитен крем за лице под ежедневния си грим. 

Слънцезащитната серия Lancaster Sun Perfect е наистина перфектна за началото на топлите месеци -  комбинацията от флуид и крем за лице с SPF50 ще даде силен старт на лятото и безкомпромисна защита на кожата. Комплексът Sun Perfect използва модерна технология за защита от целия спектър на слънчевата светлина – UVA, UVB и инфрачервено лъчение. 

Същевременно, леката формула хидратира в дълбочина и предпазва кожата от появата на първите признаци на стареене и хиперпигментацията. Комбинирайте това разкошно дуо с деликатно слънцезащитно мляко за тяло Lancaster Sun Sensitive с фактор 50 – така ще бъдете защитени от главата до петите, а кожата ви ще се наслаждава на кадифена мекота през целия ден.

По време на лятната ваканция излагането на слънце е много интензивно, затова не правете компромис в грижата за кожата и се доверете на премиум козметика за слънцезащита. През летния сезон на 2022 един от най-популярните трендове в този тип козметика е слънцезащитната вода – лек и лесен за нанасяне спрей, който оставя усещане за гола кожа. Компактният флакон на слънцезащитната вода я прави удобна за път, така че да бъде винаги с вас – не само на плажа, но и край басейна, или в планината. Независимо дали избирате спрей или лосион за слънцезащита, препоръчителният фактор е минимум SPF30 – не бива да забравяме, че високият защитен фактор не означава, че ще се лишите от тен. Напротив – както слънцезащитната колекция на Lancaster, така и други марки от високия клас козметика предлагат продукти за слънце с „тен-активиращ комплекс“ – технология, която стимулира образуването на меланин и така улеснява потъмняването на кожата по нежен и безопасен за нея начин. Перфектният тен може да бъде постигнат и с олио за тяло – при олиото слънцезащитния фактор е комбиниран с подхранващо действие, което осигурява на кожата съблазнителен блясък и приятен аромат.

Деликатната кожа на лицето се нуждае от допълнителна защита, особено при по-продължителен престой под горещото слънце. Съветваме ви да съчетаете спрея или лосиона си с подходящ крем за лице с SPF50, тъй като излагането на кожата на слънце е един от основните фактори за поява на бръчки и пигментни петна. Застраховайте се срещу хиперпигментация и си осигурете необходимото спокойствие, че кожата на лицето е качествено защитена с най-доброто, което се предлага на пазара – инвестицията в премиум слънцезащитна козметика ще се възвърне многократно, защото най-добрата защита срещу бръчките е именно превенцията. 

В грижата за кожата през лятото не пропускайте козметиката за след слънце, тъй като тя подхранва, охлажда и успокоява след продължителен престой под слънчевите лъчи. След плаж или басейн кожата е предразположена към изсушаване и зачервявания, а с този тип козметика рискът от кожни раздразнения се свежда до минимум. Продуктите за след слънце имат възстановяващ ефект и едновременно с това удължават тена. Така че можем да се радваме на завиден бронзов загар дори седмици след края на лятната ваканция. Сред тях е и лосионът за след слънце Lancaster Tan Maximizer, който действа като интензивно дълбоко хидратиращо мляко за тяло и съдържа натурални съставки плюс тен-активатор. Този тип лосиони и подхранващи олиа намаляват риска от белене и елиминират сухотата на кожата след слънце, като се препоръчват дори при чувствителна кожа.

Качествената слънцезащитна козметика е ключът към дълготрайния летен загар, с който да привлечете погледите на околните. А когато сте пълноценно защитени, единственото, което остава, е да се насладите пълноценно на почивка и релакс в приятна компания. И нека лятото да започне!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари