IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Млечни нокти – тенденцията, която се завръща през лятото

15 юни 2022 10 30

Тя беше популярна през 2020 година

Снимка: iStock

Снимка: iStock

От шахматни модели до френски маникюр с дъга, винаги има редица смели, ярки дизайни за ноктите, които стават популярни в TikTok и Instagram. Въпреки това, ако предпочитате спокоен, изтънчен маникюр, има тенденции, които попадат в неутралния спектър.

На преден план излизат млечните нокти – маникюр, който е свързан с цвета на лака, а не с дизайна. Това е минимално, но елегантно изкуство, попадащо в средата между непрозрачно бяло и чисто бяло. Както подсказва името, завършеният вид наподобява чаша мляко, независимо дали предпочитате пълномаслено или нискомаслено.

Хаштагът #milkynails, в превод млечни нокти, има повече от 9 милиона гледания в TikTok, като маникюрът е доста популярен и сред известните личности. Лизо често носи визията за своите изпълнения на сцена, а дизайнът дори е одобрен от Дженифър Лопес. Маникюристът ѝ Том Бачик публикува снимка в Instagram, на която показва млечнобелия маникюр с бадемовидни френски връхчета, който е създал за звездата.

Кайли Дженър и Хейли Бийбър са още няколко звезди, които са фенове на маникюра. Ако следвате някоя от тях в социалните мрежи, със сигурност сте зърнали техните млечнобели нокти в Instagram. Бийбър дори избра визията за тазгодишната Met Gala.

Завръщане от миналото

Млечните нокти започнаха своето господство през втората половина на 2019 и затвърдиха лидерството си през 2020 година. Това е идеалната средна точка между непрозрачен и чисто бял маникюр. Цветът прилича на мляко, откъдето се поражда и името на тенденцията.

На пръв поглед изглежда, че външния вид изисква таланта на професионалист, но различни маникюристи казват, че крайният резултат може да се постигне по няколко начина – с акрилна пудра, с гел лак или и с двете. Много хора предпочитат да използват само лак, за да създадат млечнобял вид, като този начин е подходящ за всички, които искат да изпробват възможностите си у дома.

Според маникюристката Куинси Адамс, външният вид е по-лесен за постигане, отколкото изглежда. Тя споделя, че е използвала само акрилна пудра, която след това е запечатала с топ лак.

Млечни нокти – перфектни за лятото

Млечните нокти са перфектният избор за летен маникюр, ако сте човек, който обича по-минималистични дизайни. Той не се набива на очи, но в същото време предлага елегантност и стилен завършек на цялостната ви визия.

Този прозрачен цвят не само е шикозен избор, когато искате да направите минималистичен, естествено изглеждащ маникюр, но може да послужи като идеално платно за страхотен дизайн по ноктите. Обикновено в социалните мрежи млечните нокти са изчистени, но те могат да помогнат на други цветове и детайли да изпъкнат още повече. За абстрактен външен вид, може да бъде готино, когато добавите цветя.

Докато професионалните маникюристи може да използват акрилни пудри, за да постигнат млечнобелия ефект, той може съвсем спокойно да се направи и у дома. Трябва ви само бял лак за нокти и плътен, прозрачен топ лак.

Ето още няколко дизайна, които да изпробвате:

***

***

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари