IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен маникюр: 7 идеи за къси нокти

4 юни 2022 13 30

Не ви трябва голяма дължина за красиви дизайни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Вдигнете ръка, ако се извинявате за късите си нокти всеки път, когато си правите маникюр. Не сте единствените. Но нека да поясним едно нещо – ноктите идват във всякакви форми, размери и дължини, така че няма причина да се смущавате, че нямате дълги върхове. И разбира се, астрологичен дизайн или форма на ковчег работят най-добре на дълги нокти, но има и безброй невероятни опции за маникюр за къси дължини.

Вземете например гел маникюра. Независимо дали ще изберете плътен лак или минималистични дизайни, той ще изглежда невероятно на всяка дължина на ноктите. Универсалността на дълготрайния гел лак е точно защото маникюрът с гел за къси нокти е една от летните тенденции тази година.

„Гел маникюрът на къси нокти стана толкова популярен, защото това е един от най-бързите начини за разкрасяване на ноктите и поддръжката след това е лесна“, казва Сара Тътъл пред InStyle. Тя отбелязва, че класическата кръгла форма е солидна опция поради своята практичност.

лилав маникюр,

Снимка: iStock

Що се отнася до нюансите на лаковете, изборът е изцяло ваш. Тътъл казва, че с цвета може да се експериментира, защото понякога дългият нокът и смелият цвят могат да изглеждат като основно изявление. Разбира се, класическите нюанси като нюд и червено винаги изглеждат шик.

Когато говорим за дизайни по ноктите, Тътъл предлага френски маникюр – още една от големите тенденции тази година. „Ако искате да опитате френски маникюр върху къс нокът, определено направете тънка линия на върха вместо по-широките, по-традиционни френски дизайни“, казва тя. По този начин акцентът ще е върху върха, а не върху целия нокът.

И ако все пак решите да оставите ноктите ви да растат, превърнете стария си гел маникюр във такъв вид, все едно това е умишлено. Тътъл препоръчва да се насочите към дизайни с негативно пространство или полумесеци. Можете да го оставите да израсне, докато издържи гелът, като ноктите ще изглеждат добре през цялото време.

Ето няколко дизайна за къси нокти, които да опитате

Градиентни нокти

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rico Nails (@rico.nails214)

Лакирайте всеки нокът в различен нюанс на един и същи цвят, за да създадете хладен градиентен ефект.

Френски маникюр

Френският маникюр се завърна – независимо дали ви харесва или не. Тази модерна черно-златна версия има тънки линии, нарисувани точно под върха на нокътя, за да запази външния вид пропорционален.

Негативно пространство

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CATHERINE ?? (@dawenails)

Този прост дизайн на ноктите изглежда страхотно, дори когато вашият маникюр започва да расте.

Блокиране на цветовете

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paintbox (@paintboxnails)

Подобно на полумесеците, завихрените ретро линии могат да се адаптират, за да паснат на дължината на ноктите ви. Тук формите са добавени към противоположните вътрешни и външни ъгли на нокътя в по-тъмен нюанс на жълтото за забавен контраст.

Бляскави маргаритки

Началото на 2000-те години е едно от най-големите вдъхновения за тазгодишните тенденции при маникюрите. Тук се събират два популярни дизайна – маргаритки и френски маникюр, което още повече ще извиси ноктите ви.

Дъга

Цветовете на дъгата винаги са предпочитани за създаването на маникюр, още повече през лятото. Тази година те отново ще са на мода, като експерти съветват да лакирате всеки един нокът в различен нюанс, подреждайки ги по ваше желание.

Леопардови ъгли

Вероятно сте го чували преди, но ще ви го кажем отново – леопардовата щампа е универсална, защото изглежда невероятно с всеки цвят. Направете рамка около гола нокътна плочка или плътен цвят, за да създадете смел вид.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари