IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр пролет/лято: Опитайте камуфлажни нокти

15 май 2022 13 30

Още една тенденция, която се завръща от миналото

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През последните две години сякаш попаднахме в машина на времето, що се отнася до тенденциите в модата и красотата. Според експерти, причината е носталгията по по-безгрижни времена, когато не се притеснявахме от смъртоносен вирус, увеличение на цените и тревожното замърсяване на околната среда.

Носталгията ни върна назад чак до 60-те години на миналия век, вдъхновявайки ни да извадим дрехи от гардероба на нашите баби и майки и да ги включим в днешните ни тоалети. Така се появиха отново дънките и панталоните с широки крачоли, прозрачните дантелени рокли, бродериите и още много други.

Постепенно носталгията по миналото се настани и при маникюрите, като тук вдъхновенията идват от малко по-близки ери, като началото на 2000-те години. Ранните години на XXI век са извор на идеи за повечето настоящи големи тенденции в красотата и то поради добра причина – те са лесни, елегантни и свежи.

зелен маникюр,

Снимка: iStock

Косата и гримът обикновено получават повече внимание, когато става въпрос за тенденции, но правилният маникюр също не е за подценяване. Ето затова толкова много от нас постоянно търсят различни идеи в социалните мрежи и се впечатляват от изкуството по ноктите.

Най-новата тенденция, която хвана окото ни, е камуфлажният принт. Тук обаче не говорим за мода, а за маникюр. Точно така, войнишките дизайни се настаняват и по ноктите, като можем да ги видим в най-различни вариации, от които да избираме на база на нашето настроение.

Маникюр пролет/лято – камуфлажен принт по ноктите

Класика в жанра

Когато някой каже камуфлаж, мозъкът ни веднага се насочва към тъмнозелената гама. Точно това е и първото ни предложение за маникюр в този стил. Класиката е вечна и никога не може да сбъркате с нея. За малко повече разнообразие, може да лакирате само два от ноктите си в камуфлажен дизайн, а другите да бъдат изцяло в тъмнозелено.

Френски камуфлаж

Когато две класики се обединят в една, резултатът винаги е печеливш. Френският маникюр беше оставен на заден план преди години, но сега отново се изкачи на върха. Ако искате нещо по-различно и по-свежо за следващите месеци, изберете камуфлажни дизайни върху върховете на ноктите си, като тук може да добавите малко повече цвят.

Минимализъм

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANNA SOBCZAK (@sobczak.ana)

Ако сте човек, който не обича да привлича твърде много внимание към себе си, но все пак искате да сте в крак с модата, изберете минималистичния камуфлажен маникюр. Той е едновременно елегантен и семпъл, а начинът на неговата изработка зависи изцяло от вас.

Черен камуфлаж

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CARLE TROYER (@carlebnails)

Кой е казал, че камуфлажът трябва да е само в зелено? Черното, макар и не много подходящо за топлото време, винаги си остава предпочитан цвят от много дами. То е известно с това, че пасва на всичко и не изисква огромна грижа. Затова и черният камуфлаж по ноктите е подходящ за всяка от вас, която обича елегантността и матовите покрития.

Дизайнерски камуфлаж

Ако не се вгледате достатъчно добре, ще пропуснете малките детайли. Тук не говорим само за изработка на камуфлажен маникюр, но и за добавяне на дизайнерско лого върху част от ноктите ви. Може да изберете каквото искате – от любимата ви марка до вашите собствени инициали.

Неутрален камуфлаж

Този вид камуфлаж може и да не ви помогне по време на война, но със сигурност ще впечатли околните. Неутралният дизайн е изключително популярен в последните месеци заради своята семплост и елегантност. Той се вписва с абсолютно всичко и е прекрасно продължение на пръстите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари