IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетно настроение: Седем идеи за красив маникюр

3 април 2022 18 00

От обикновени цветя до цветни корони

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Да, това е клише, но с настъпването на пролетта сякаш настроението ни се вдига мигновено и започваме да се усмихваме по-често, да мислим за повече социални контакти и събиране с приятели. Сезонът носи промяна не само в природата, но и във всеки от нас, независимо дали става въпрос за физическа, психическа или емоционална.

Едно от нещата, които много дами решават да променят в себе си през пролетта, е външния вид. Прическите стават по-къси, за да позволят на лекия бриз да носи прохлада в по-топлите дни, дрехите стават по-описващи, за да покажат резултатите, които сме постигнали във фитнеса или у дома през зимата, а ноктите стават по-цветни и шарени. Всичко това се прави с цел повишаване на самочувствието и привличане на внимание както от близките, така и от околните.

Хубавото на нашето време е, че можем да получим хиляди вдъхновения за промяна във външния вид. Само отворете социалните мрежи, напишете в търсачката това, което искате да видите, и веднага ще ви излязат страници с резултати. Ще има да преглеждате цял ден, преди да се спрете на нещо интересно. Затова ние идваме на помощ и ви предлагаме някои от най-добрите тенденции в модата, красотата и маникюра.

Тук ще говорим за пролетните нокти и какво е добре да има по тях. От деликатни флорални венци до вълнообразни пастелни завъртулки и неутрални земни тонове, социалните мрежи са пълни с цветни предложения. Ние събрахме седем от тях, които успяха да грабнат нашето внимание.

Седем идеи за пролетен маникюр

1. Малки маргаритки

Един от най-популярните дизайни през пролетта е свързан с изобразяването на цветя. Ако обичате по-минималистичните идеи, тези маргаритки са за вас. Те могат да бъдат направени с помощта на инструмент за поставяне на точки, за да се постигне перфектност и съвършенство.

Започнете чрез поставянето на една точка в избран от вас цвят и след това я обградете с полумесеци от различни цветове. Воала, имате готов маникюр. Ако ви звучи твърде просто, за да е истина, това е, защото е така. Нарисувайте първо недоминиращата си ръка, за да видите как ще изглежда дизайнът. Маргаритките подхождат както на прозрачна и естествена основа, така и на цветна.

2. Абстрактни пролетни нокти

Цветен, мечтателен и абстрактен, този пролетен маникюр може да напомня че не всичко е цветя и рози. Ако не харесвате да имате растения по ноктите си, изберете нещо, което е също толкова красиво и подходящо за по-топлото време. Не забравяйте да заложите на цветове като зелено, синьо, жълто и червено, свързващи се с пролетта и лятото.

3. Букет от цветя

Френският маникюр никога няма да излезе от мода, но всяка година той придобива все по-различни форми. Това важи и за тази пролет, когато върховете на ноктите ни ще бъдат малко по-цветни и забавни от класическите бели цветове.

Красиво направен, този дизайн изглежда като куп свежи диви цветя, които са израснали върху нокътя. Изключително артистичен, този маникюр ще трябва да бъде направен от професионалист, за да се получи по перфектен начин.

4. Пастелни върхове

Ако не си падате по изразителните маникюри, но искате нещо цветно, то френският с пастелни нюанси е точно за вас. Лакирайте всеки връх с различен тон, за да придадете на ръката си ефекта на дъгата, който със сигурност ще ви повдигне настроението дори и в най-трудния момент.

За щастие този дизайн може да бъде направен и у дома, но трябва да се запасите с няколко различни лака. За да бъдете перфектни в пресъздаването му, намерете лентичка, която да поставите точно под върха на нокътя, за да предпазите основата от лакиране. След като сте готови, премахнете лентичката и ще забележите перфектния резултат.

5. Изявителни маргаритки

Малко по-трудна вариация на нашето обикновено цвете, дизайнът на маргаритка е великолепно подходящ за пролетта. Може да отнеме повече време за усъвършенстване на формата, тъй като ще трябва да направите по-голяма горна част на венчелистчето, което трябва да се стеснява надолу във всеки край. Съчетайте с плътни цветове на ноктите или удължени френски върхове, за да изпъкнете още повече.

6. Силата на цветята

През последните няколко години в модата и красотата властват тенденции от миналото. Вече видяхме завръщането на стилове от 90-те и 2000-те години, провокирани от пандемията и двугодишната изолация. Много от нас извадиха късмет, залагайки на дрехи от майки и баби, които само допреди няколко години бяха обявени за грозни и извън всякаква мода.

Същата логика важи и при маникюрите. Докато преди 2020 година на мода бяха по-екстравагантните и странни нокти, сега всичко се завръща към по-спокойните и уравновесени дизайни. През тази пролет може да се завърнете към 70-те години на миналия век, рисувайки няколко линии в цветовете на дъгата, допълнени от любимите ви цветя.

7. Цветни корони

Сладки и причудливи, тези флорални корони са толкова красиви, че изглеждат като произведения на изкуството. Тънки зелени линии се пресичат с пръски и цветни петна. Красиво отблизо и отдалеч.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари