IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр: Шест идеи за различен френски стил

30 април 2022 15 00

Класиката е красива, но е време да пробваме и нещо ново

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Независимо дали го обичате или не, устойчивостта на френския маникюр е неоспорима. Маникюристката Джина Едуардс казва пред Allure, че стилът изпадна в немилост за няколко години поради липса на креативност. „Повечето хора гледаха на френския маникюр като на класика и го свързваха само с белите върхове“, обяснява тя. Допълва, че точно това е накарало хората да се откажат от стила.

Но френският маникюр все пак успя да се задържи над повърхността и през 2022 година той се появява в десетки различни цветни дизайни, запазвайки вечния си стил – лакиране само на върховете на ноктите. Гениални маникюристи показаха своите неочаквани резултати в социалните мрежи, рисувайки полумесеци в неонови цветове, слънчеви нюанси и много други.

„Харесва ми да мисля за френския маникюр като за блейзър. Никога няма да излезе от мода, върви с всичко, но има и много начини да го превърнете в младежки и свеж стил“, казва Бетина Голдщайн пред Allure. Тя допълва, че цветът, формата, ширината и шарката зависят изцяло от вас и това прави френския маникюр уникален и неостаряващ.

Стилът е подходящ както за дълги, така и за къси нокти. Освен това върховете може да бъдат лакирани или пък да бъдат оставени без цвят, така че ноктите ви да растат незабелязано. Сигурни сме, че в социалните мрежи ще намерите поне един дизайн, който да отговаря на вашите желания.

Все пак, ние решихме да ви улесним малко и да ви предложим няколко различни френски маникюра, които може да се превърнат в следващия ви стил. Ако сте готови да експериментирате и да впечатлите околните, сте дошли на правилното място.

Шест идеи за различен френски маникюр

Половинчат френски

Този стил се предоставя от маникюристката Айсте Пи, която експериментира с вариации на дизайна, докато създаде модерен обрат. Мисията е изпълнена. Въпреки че запазва двуцветната палитра на традиционния френски маникюр, творческото използване на негативното пространство създава много съвременен разцвет.

Флорален стил

Разбира се, пролетта не може да мине без един флорален маникюр. Този път обаче ви препоръчваме той да бъде във френски стил. Той се прави изключително лесно, като ви трябват няколко различни цвята, които да смесите и бяло, за да нарисувате маргаритките. По този начин ще създадете красива и цветна картина, подходяща за пролетта и лятото.

Животински мотиви

„Насърчих моите клиенти да опитат нещо ново“, казва Хоуп Юнг пред Allure. За един от тях това означавало добавяне на ръчно нарисувана щампа на гепард, която първоначално не звучи френски, но пък изненадващо си подхожда с този стил маникюр. Според Юнг, новото също може да бъде различен цвят на върха на ноктите или пък добавяне на контрастен дизайн върху основата. Някои от любимите ѝ подходи за промяна на класиката са използване на неонови цветове или добавяне на матово покритие.

Френски точки

Този модерен френски вариант е много лесен и изисква само един инструмент повече от нормалното – инструмент за точки. Ако нямате, може да използвате и клечка за зъби. Маникюристката Джесика Биърд започва като нанася розов лак върху върховете, след което редува наслагването на кралско сини и пастелно жълти точки. Резултатът има почти 3D ефект, който пренася френския стил направо в 21 век.

Пет пъти френски

Джесика Уошик нарича този външен вид „цвят на горещо момиче“, известен още и като задължителен спътник за лятото. Визията умножава класическия френски маникюр, като добавя допълнителни нюанси и райета. Нокътят е пълен с пет цвята, но по-дългите нокти могат да увеличат бройката. Имитирайте тези летни ярки нюанси или ги сменете с пастелни цветове.

V-образни върхове

Без значение каква е формата на ноктите ви – бадем, ковчег, кръгла или квадратна – можете да усъвършенствате френския си маникюр чрез заоблени парчета около върховете или остри V-образни форми, за да подчертаете една и съща област. Бежовата основа помага за изпъкването на останалите цветове, изборът на които зависи изцяло от вас.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари