IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр пролет/лято: Слънчогледите се завръщат

5 май 2022 10 30

Маргаритките са заменени от малко по-цветни растения

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта определено е настъпила, което означава, че маникюрът ви може да се сбогува с тъмните и мрачни зимни цветове и да се възползва от цветни и ярки флорални дизайни. Слънчогледите по ноктите са сред набиращите популярност тенденции, които виждаме в социалните мрежи като Instagram и TikTok. Слънчевото цвете се свързва с по-топлото време и цъфтящите растения, които успяват да повдигнат настроението ни.

Тенденцията със слънчогледите наистина е за всеки – от почитателите на ноктопластика с търпение и спокойна ръка до тези, които бързат и търсят лесен маникюр. Независимо дали харесвате минимализма по ноктите, абстрактния дизайн или сложните детайли, които са толкова реалистични, че изглежда сякаш слънчогледите изскачат от ноктите, новата тенденция със сигурност ще привлече вниманието на околните.

Слънчевият маникюр е идеален както за пролетта, така и за лятото, като се съчетава съвсем лесно с дрехите в гардероба ви. Освен това, той ще придаде по-добро настроение на всеки, който го носи, напомняйки му, че следващите месеци събират в себе си необходимото количество серотонин и е време да се отдадем на малко по-хубави емоции.

Сложният дизайн и нестабилните ръце, които са твърде често срещани при тези от нас, които не са маникюристи, не са най-добрата комбинация. Резултатът рядко е това, което очакваме и нервите ни започват да се покачват, което често ни кара да се откажем от желания маникюр. За щастие, има решение за този проблем и това са стикерите за нокти.

На пазара има множество марки, които предлагат различни лепенки, които бързо премахват разочарованието от неспособността ни да нарисуваме желаното цвете. Тук също се изисква лека доза търпение, но със сигурност създаването на маникюр е много по-лесно. Ще ви трябва само чиста основа на нокътя и пинсета, с която внимателно да поставите стикера на желаното от вас място.

Независимо дали залепвате дизайн върху един акцентиран нокът, или ще натрупате цветя върху всеки един, е добре първо да разгледате всички предлагани опции, както и да помислите за големината на стикерите. В зависимост от нокътната ви плочка и вашият избор – минималистичен или екстравагантен – може да залепите от една до три лепенки.

За хората, които не обичат да акцентират много върху ръцете си, може да нарисувате своите абстрактни слънчогледи върху безименните пръсти на всяка ръка. Другите ги лакирайте в ярко жълто, за да съответстват на венчелистчетата на двете цветя. След това сложете топ лак, за да придадете блясък на маникюра си и да го защити от нараняване.

„Ръчно рисуваните слънчогледови нокти никога не остаряват“, казва маникюристкаа Елиа пред Allure. И ние сме напълно съгласни. Всеки щрих лак добавя още ефект към триизмерния дизайн. Примерът на Елиа показва точно количеството детайли и време, вложени в този маникюр, направен с помощта на гел лак. С ръчно рисуваните жълти листа и малките точки от кафяво и бяло, Елиа с бърза скорост влиза в тазгодишните тенденции за пролетта и лятото.

Преди да започнете този дизайн, ви препоръчваме да се запасите с комплект от инструменти за маникюр и премахване на кожичките. Що се отнася до лака, ви трябва безцветна основа, върху която да поставите жълтия, кафявия и белия цвят. Желаният резултат може и да не се получи веднага, но практиката ще ви превърне в професионалисти.

За да придадете малко по-пролетно и лятно настроение на ноктите си, може да добавите и зелено листо към слънчогледа. Това прави ноктите още по-реалистични и красиви. Създайте своя собствена версия на дизайна, използвайки тънка четка и инструмент за поставяне на точки.

Ето още няколко дизайна със слънчогледи, които да изпробвате

***

***

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари