IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маникюр в жълт цвят – 5 идеи, които да пробвате

17 април 2022 13 30

Те са идеални за пролетта

Pexels/Cottonbro

Pexels/Cottonbro

Търсите ли идеи за маникюр в жълт цвят? Той е един от основните, използвани при лакирането на ноктите този сезон. Използва се за тичинките на цветята – основен мотив за сезона. Може да се нанася при френски маникюр или да се комбинира с много други тонове.

Ако искате маникюр в жълт цвят, трябва да знаете, че освен яркожълтото, пастелното също е доста актуално. Може да се каже, че така нареченото бебешкожълто, което е по-меко, е за предпочитане, ако става дума за основа. Патешкото например може да стане за нанасяне на дребни детайли.

Светлото жълто може да е само на един нокът, а на останалите да има свежи пастелни тонове като розово, синьо, зелено или лавандула.

Маникюр в жълт цвят – няколко идеи, които да изпробвате у дома:

1. Усмивка

Тук основният акцент в маникюра е жълтият цвят, който се използва за емотиконките. Всички ние изпращаме усмихнатите кръгчета всеки ден – в месинджър, във вайбър и къде ли не из платформите, в които общуваме. А защо да не ги използваме за украса на ноктите?

За маникюр в жълт цвят тип „Усмивка“ трябва да оставите поне една плочка или повече с прозрачна или нюд основа. И отгоре да направите кръгчета във въпросния топъл тон. Върху тях с тънка четка нанесете очички и уста.

Можете да разположите между 1 и 3 усмихнати емотиконки, зависи колко дълги и широки са вашите нокти.

2. Жълто като маргаритка

Обича ме, не ме обича... Всяко момиченце е късало листенцата на маргаритка в детството. Накрая остава жълтата тичинка. И тъй като цветето е един от най-популярните мотиви за пролетен маникюр, няма как да не го използваме.

Вместо да рисувате маргаритки на всеки нокът, сложете само на един или максимум два. На останалите нанесете пастелен или по-наситен жълт цвят.

3. Артманикюр в жълт цвят

Рисунките по ноктите, които сякаш са от някоя винтидж картина, са доста актуални. Някои се получават с лакове и тънки четки, други – чрез специални техники и печати.

За вашия артманикюр нанасяте любимия жълт цвят на половината от ноктите. И два от тях са акцент, декорирани с дребни пъпки и цветчета. При тях освен жълт цвят, може да присъстват бяло, черно, а защо не и зелено, както и оранжево. Всичко е въпрос на вкус.

4. Обърнат френски маникюр

Както неведнъж сме ви показвали, по-нестандартните идеи за този вид маникюр са актуални за пролет 2022. Тук отново лакирате част от ноктите с жълта основа, а на останалите оцветявате само върховете им.

Вместо традиционната лента, правите леко обърната на едната страна, все едно се стича надолу към основата на нокътя. Колкото по-дълги и заоблени са ноктите, толкова по-хубави жълти върхове ще се получат.

5. Яркожълти точки

Различните геометрични фигури все още се използват – за тенденцията маникюр „негативно пространство“. При него по-голямата част от нокътя е празна, а на останалата има дребна декорация.

Използвайте лак в яркожълт цвят, за да направите точки по дължината на всяка плочка. Можете да започнете от по-малки към по-големи или обратно. Тях разположете отляво или отдясно, по средата или пък само на върха. Получава се много нежен пролетен маникюр.

Освен маникюр в жълт цвят, ето какво още да изпробвате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари