IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избелени вежди – любима тенденция на звездите

16 юли 2022 15 00

Все повече я пробват за лято 2022

IStockphoto

IStockphoto

Избелени вежди или невидими, както някои ги нарекоха, е тенденцията, която все повече звезди изпробват това лято. След като видяхме сестрите Бела и Джиджи Хадид с нея, но на модния подиум, тя бързо навлезе в ежедневието на много известни личности. Чрез нея се постига един по-различен вид на лицето.

На пръв поглед едни избелени вежди не си личат. И човек остава с усещането, че този насреща си ги е обръснал. Но по-отблизо става ясно, че космите просто са по-светли, сякаш изрусени с перхидрол. За целта има специална козметика за боядисване или намазване на момента.

Видът на въпросните вежди определено е по-драматичен и все по-често бива забелязван на червения килим. Но преди това доминираше по време на шоуто на на Марк Джейкъбс в края на юни. Именно там сестрите Хадид изненадаха присъстващите с външния си вид. Двете участваха и в дефилето на Versace, където отново бяха със същите вежди. И ако се върнем назад във времето, ще видим, че от въпросния тренд са се възползвали Мейзи Уилямс, както и Кендъл Дженър, отивайки на Met Gala.

Джулия Фокс, Ким Кардашян, Холзи, Лизо и сестрите Дженър са други известни дами, на чиито снимки са с избелени вежди.

Избелени вежди – кога се появяват?

Макар да си мислим, че тенденцията е сравнително нова, се лъжем. Тя се налага още през 90-те години на миналия век. Тогава е подета от пънк общността, която се стреми да покаже своята идентичност пред обществото.

От друга страна драг културата през 70-те и 80-те, също има пръст в появата на по-светлите вежди в грима. Тогава мъжете с различна сексуална ориентация започват да носят рокли, сутиени с подплънки и да се гримират. И по този начин прикриват гъстите си вежди с лепило.

„Избелените вежди вървяха ръка за ръка с твърде тънките вежди“, казва Джоуи Хийли пред Bustle.

Според Джаред Бейли, който е експерт по оформянето на вежди, трендът, който звездите обожават това лято, е цикличен. „Невидимите вежди често се появяват отново, за да помогнат за създаването на футуристичен външен вид“, казва той. И уточнява, че той променя драстично пропорциите на лицето. Прави го по-голямо и широко – търсен ефект при някои дами.

„Това, съчетано с изчезването на една от нашите най-първични черти, помага да се създаде външен вид, който е междугалактически“, добавя той.

Избелени вежди в домашни условия – ами сега?!

Според експертите, всеки може да пробва да избели веждите си сам у дома. Но трябва много да внимавате с химията. Но вместо ползването на перхидрол, което крие рискове, е по-добре временно боядисване със специална козметика.

Първото нещо, което да направите, е да подготвите лицето си. Трябва да го почистите добре, да го измиете и подсушите с мека кърпа. Едва след това да прибегнете към добиването на „невидимия“ ефект.

Избелване на вежди стъпка по стъпка:

Стъпка 1: Намерете матов коректор с пълно покритие, който отговаря на тена на кожата ви. Това е важно, ако искате цветът на веждите да се слее с този на вашата кожа. За по-светъл вид на космите може да използвате коректор с жълт подтон.

Стъпка 2: Нанесете малко количество коректор през веждите си с помощта на чиста четка. Оставете да изсъхне напълно. В зависимост от гъстотата и цвета на космите на веждите ви, можете да повторите тази стъпка няколко пъти, докато най-сетне ги „избелите“ идеално.

Има и комплекти за избелване на вежди, които може да ползвате. Но ако не сте го правили преди, ви предлагаме да се обърнете към козметик. Иначе, ако не знаете как точно се прави, рискувате да изгорите космите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари