IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боядисване на веждите с къна. Какво трябва да знаете?

27 май 2022 18 00

Трайна ли е тя и подхранва ли ги наистина

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

През последните години са все по-модерни по-тъмните и плътни вежди. Както е с косата, ноктите и кожата, не всеки се ражда с гъсти вежди. За щастие обаче, има много начини, с които можете да оформите веждите си и да изглеждат по-обемни и гъсти. Можете да заложите на перманентен грим, микроблейдинг, да ползвате молив, сенки или помада за вежди, а можете и да ги боядисате. Ако не искате да рискувате и предпочитате по-натурални методи на боядисване, то къната е точно за вас. 

Какво трябва да знаете преди да боядисате веждите си с къна?

За разлика от боята за вежди, къната има различни компоненти и свойства. Тя е по-малко трайна, но пък съдържа повече натурални съставки и затова е предпочитана от много жени. Според някои козметици дори къната подпомага естествения растеж на косъмчетата и може да сгъсти веждите ви. Това не е научно доказано, но пък не ви коства да опитате и да видите как ще подейства на вашите вежди.

Каква е разликата при боядисване с къна в сравнение с боя за вежди?

Къната оцветява не само косъмчетата, а и самата кожа. Това помага за създаване на плътност, но от друга страна цветът не е толкова траен. Докато боята може да се задържи до 4-5 седмици върху косъмчетата, при къната ефектът обикновено е не повече от 2 седмици. Действието ѝ зависи от типа кожа, като при по-мазните кожи, тя се задържа по-кратко време. 

Как да поддържате боядисаните вежди с къна?

Като за начало, след самото боядисване, избягвайте да мокрите мястото в рамките на 48 часа. След това гледайте да не търкате и почиствате веждите с измиващи продукти, когато махате грима си. Не нанасяйте и кремове в областта на веждите, тъй като ще омязнят мястото и ще съкратят живота на цвета. 

Боядисване с

Снимка: Istockphoto

Колко често можете да използвате къна върху веждите си

Ако къната ви започне да се изтрива още в рамките на първата седмица, не бързайте да нанасяте нов слой. Все пак багрилото съдържа и някои химикали, така че не е добре да го нанасяте прекалено често. Изчакайте къната да се окисли напълно в кожата ви преди да нанесете следващ слой. Имайте предвид и че ако прекалено често нанасяте къна на едно и също място върху кожата, тя може да развие алергия към веществото, да се появи зачервяване, дразнене, сърбеж.

Разбира се, че не е естетично да се разхождате с избледнели вежди или с полубоядисани. така че ако на места избледнее къната, можете лесно да направите корекции с молив или сенки за вежди. 

Най-оптималният вариант за боядисване на веждите с къна е веднъж месечно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари