IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти тенденции - опитайте безводен маникюр за лятото

23 юли 2022 12 00

Този трик за чисти нокти е гениален

Снимка: THIS IS ZUN, Pexels

Снимка: THIS IS ZUN, Pexels

Има много начини да персонализирате маникюра си. Акценти по ноктите могат да придадат на визията ви малко по-изтънчен вид, изкуствените удължители се използват, за да създадете мечтаната дължина и форма, а гел лакът гарантира, че ноктите ви ще останат без напукване до поне две седмици. 

Друг вариант? Пропуснете частта, в която накисвате ноктите си в купа с топла вода, в която често се изсипват и успокояващи етерични масла като роза или лавандула. Разбира се, тази стъпка е релаксираща, но всъщност може да накара маникюра, направен с обикновен лак, да се разпадне по-рано от очакваното. 

Тъй като професионалното оформяне на ноктите ви отнема време и пари, експерти по маникюра обясняват защо трябва да обмислите преминаването към безводен маникюр следващия път, когато отидете в салона. 

Какво е безводен маникюр?

Ако още не сте се досетили, безводният маникюр е този, който се прави без използването на вода. Процесът обикновено е същият като стандартния маникюр - ръцете се дезинфекцират, ноктите се изпилят и изглаждат, а кожичките се премахват. След това се лакира с основен лак, два слоя цветен и топ лак. Маникюристът ще завърши всичко с нанасяне на масло за кожички и лосион за ръце.

Какви са предимствата на безводния маникюр?

Падането на маникюра е неизбежно, но не трябва да се случва дни след излизането от салона. Ако тази ситуация ви звучи познато, решението може да бъде отказът от използване на вода по време на процедурата. 

"Водата разширява нокътната плочка, защото нокътят е порест като гъба и всъщност отнема цял час, докато изсъхне напълно", казва маникюристката Джули Кандалек пред InStyle. Това означава, че лакирате влажен нокът, който след време се свива обратно в естествената си форма, но лакът не може да се свие заедно с него, защото е сух. Тогава се получава и неприятното начупване. 

френски маникюр,

Снимка: iStock

Освен дълготраен маникюр, безводният процес има и ползи за здравето. "Водата е среда за размножаване на микроби, като бактериите могат да останат в купата дори след като водата бъде изхвърлена", казва Рейчъл Глас. 

Безводният маникюр по-дълготраен ли е?

Въпреки че има салони, които са специализирани в правенето на безводен маникюр, Глас казва, че може да зявите услугата навсякъде и обикновено не би трябвало да ви откажат. 

зелен маникюр,

Снимка: iStock

Що се отнася до това дали безводният маникюр издържа по-дълго от обикновения, краткият отговор е Да. Това е така, защото неизползването на вода предотвратява напукване на ноктите преди нанасянето на лак. Вашите кожички абсорбират вода и следователн се отлепват по-бързо, тъй като са податливи на напукване, което води на напукване на лака много по-рано от очакваното. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари