IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен маникюр - идеи за нюд дизайн

13 юли 2022 16 30

Безцветните нокти никога не излизат от мода

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Безцветният нокът е като бялата тениска и дънките - никога не излиза от мода. Винаги ще имаме слабост към сложните ноктопластики, ярките цветове и дълбоките нюанси, но понякога се оказваме в по-минималистично настроение. Това е моментът, когато безцветният маникюр, легендарен по толкова много причини, се намесва. Той е класически избор за всичко - от сватби до модни ревюта и ежедневни уикенди, като изглежда добре както с официална рокля, така и с работно облекло. 

"Безцветният нокът е идеалният естествен дизайн. Това е като оцветен овлажнител за вашите нокти", казва маникюристката Анна Майлс пред Allure. Според нея, той е вечен и се съчетава в всяко облекло и бижу. Има и причина, поради която нюд нюансите да са толкова емблематични - те пасват на широк диапазон от тонове на кожата и придават на ноктите ви доста подреден цялостен вид. 

Въпреки това, нюд ноктите могат да означават различни неща за различните хора- някои са привлечени от вида, където лакът напълно съответства на тена на кожата, създавайки илюзията за по-дълги, по-елегантни пръсти и нокти. Други предпочитат нещо по-прозрачно, за да прозира естественият им цвят. Трети пък предпочитат непрозрачен кремав цвят за по-равномерно излъчване. 

Но най-хубавото на този тип маникюр е, че е много лесно да си го направите сами. Също така, нюд нюансите изискват по-малко поддържка, като правят почти незабележимо израстването на нокътя. За начинаещите маникюристи, които все още не могат да се похвалят със стабилна ръка, безцветните дизайни са доста подходящи, защото несъвършенствата рядко си личат. 

Тъй като няма такова нещо като универсален нюд цвят, може да се наложи да експериментирате, за да намерите вашия перфектен резултат. За да разберете какво да използвате, Силва Нахабедиан препоръчва класическия тест с вените, за да определите дали тонът на кожата ви е студен или топъл. 

"Погледнете долната страна на китката си. Ако вените изглеждат сини, имате хладни нюанси. Ако вените изглеждат зелени, имате топли нюанси. Неутралността е, когато не сте сигурни дали цветът е син или зелен", казва той пред Allure. Нахабедиан допълва, че тъмните тонове на кожата могат да носят почти всеки нюанс, докато маслинените тонове изглеждат страхотно в прасковени, сметанови или бежови цветове. Средните тонове могат да опитат бледо розово или почти бяло, а светлите - кремаво розово, бежово или млечно. 

Може също така да експериментирате с формата на ноктите си. Бадемовата форма прави пръста ви да изглежда тънък и елегантен, като е подходяща за сватба или специален повод. Квадратът е класически дизайн, който подхожда за всеки ден. 

Летен маникюр - идеи за дизайни с нюд нюанс

Истински блясък

Точно като червените устни и котешкото око, нюд нокът е вечен елемент във вашия репертоар за красота. Маникюристката Стефани Стоун казва, че в 90% от времето, когато работи със звезди на снимачната площадка или ги подготвя за червения килим, заявката е за естествен цвят върху ноктите. 

"Голият маникюр ви помага да се чувствате по-професионални, секси и събрани, като същевременно е лесен за направа и не изисква специална поддръжка", казва Стоун. Тя обича да съчетава нюд нюанса с тена на кожата на клиента, за да изглежда визията още по-елегантна и фина.

Супер естествено

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chels Lou (@chelslounails)

Този нюд нюанс наподобявя цвета на нокътното легло, просто е малко по-излъскан. Ако отивате при професионалист, бъдете възможно най-ясни относно вида, който търсите. Трябва да кажете дали искате маникюра ви да бъде прозрачен или да има непрозрачно покритие. Намирането на вашия перфектен лак за нокти в нюд нюанс не е същото като с фон дьо тена. Тук не е нужно да съвпада с тена на кожата, а просто да го допълва. 

Квадратна красота

Нямаме нищо друго освен уважение към всеки, който може да носи квадратна форма с тази дължина и толкова остри върхове. След експертно пилене на всеки нокът, маникюристката Челс Лу избира розово непрозрачен цвят, който да постави отгоре. Той има лека нотка на лилаво и изглежда толкова естесевено на фона на богатия кафяв цвят на кожата. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chels Lou (@chelslounails)

За да изглежда вашият маникюр толкова добре на петия ден, колкото и на първия, използвайте масло за кожички като част от ежедневието ви, за да поддържате ноктите си овлажнени. Ако ви е свършило, може да го замените с вазелин. 

Здравей, лято

Пренесете класическия нюд маникюр на следващото ниво със слой прозрачен блясък. Създайте фин холографски дизайн, който ще допринесе за по-различно измерение на ноктите ви. Също така, може да поискате от маникюриста ви да направи така, че ефектът да се вижда само на слънчева светлина, превръщайки ръцете ви в истинска лятна магия. 

Прасковено настроение

Кой е казал, че нюд ноктите трябва да бъдат само и единствено прозрачни и в розово? Светлите прасковени нюанси са чудесен заместител на класиката и изглеждат също толкова добре, ако не и малко повече. Може да ги направите в матов цвят или да ги оставите да бъдат по-естествени, добавяйки към тях блясък или бижута. Разбира се, чистият вид на ноктите също е опция, която ще пасне на всеки един летен тоалет в гардероба ви. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари