IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летен маникюр – опитайте бразилския метод

19 юни 2022 15 00

Това е лесен начин да лакирате ноктите си у дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Доста често маникюрът, направен у дома, означава да имате лак почти навсякъде, но не и върху ноктите си. Обикновено смятаме това за неуспешен завършек, но ако си правите бразилски маникюр, неперфектното лакиране означава, че сте се справили чудесно.

Тази практика е неразделна част от начина, по който маникюристите в Бразилия лакират ноктите на своите клиенти. Кожата около ноктите нарочно е покрита с прозрачен слой основа, след което се преминава към лакирането, а накрая излишният лак се премахва с дървена клечка, на която е закрепен напоен с ацетон памук. Този хаотичен начин за лакиране се прави така, че лакът да се настани под кожичките и да осигури по-дълготраен маникюр.

@bibiteix ?? #nails #howto #foryou #fy #brazil ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Методът също така елиминира малките участъци, които обикновено остават нелакирани по време на домашното създаване на маникюр.

Другата стъпка, която прави този маникюр уникален, е как се третират кожичките. Точно като популярната бразилска коламаска, всичко се премахва. Отстраняването на външния слой на кутикулата често се счита за спорно, защото тази „допълнителна“ кожа е там, за да предотврати навлизането на бактерии в ноктите ви.

„Ако премахнете кожичката около ноктите, рискувате да оставите бактерии под кожата и в матрицата на ноктите, което може да доведе до възможно възпаление и инфекция“, казва Надин Абрамсик пред InStyle.

@dannyzdollz

Part two for my regular technique❣️

♬ Collide - _spxdupsounds

Ако си правите бразилски маникюр, първо трябва да се уверите, че в салона, в който ще си запишете час, има запознати с тази техника.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Galka ( преди 1 година )
Пълни глупостите!Никакъв професионализъм.....пълен смях
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар