IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бикси - задължителната прическа за лято 2022

22 юли 2022 12 30

Стилът се завръща от 90-те години

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако успешното завръщане на бретона тип завеса ни е научило на нещо, то е, че силно текстурираната буйна прическа винаги ще бъде на мода. Но хубавото е, че тази година нямате нужда от прекалено много дължина за по-разнообразен и забавен външен вид. Представяме ви бикси - комбинация от боб и пикси - която е напът да превърне фантазията ви за къса коса в реалност. 

Все още не сте сигурни точно за какво говорим? Помислете за Флорънс Пю през миналия януари или за почти всяка филмова звезда от 90-те години на миналия век. Ако в ума ви се прокрадват кадри на къса, рошава коса, която по някакъв начин е едновременно момичешка и по-бунтарска, това е биксито. 

Какво е бикси?

Какво вече казахме, биксито е комбинация от пикси и боб прическа. Смесването на двете подстригвания дава пълнотата на късото пикси, като същевременно запазва дължината и гъвкавостта на боб. Биксито обединява двете прически по начин, който е едновременно шикозен и прохладен. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAIR (@brianacisneros)

Силно текстуриран, с големи раздвижвания, този стил съчетава острата дължина на боб и късите вътрешни слоеве на пикси. По този начин, комбинацията изглежда по-интересна и разнообразна. Взимайки малко вдъхновение от двете класически прически, вие получавате външен вид, който събира в себе си най-доброто от двата свята. Това е страхотна комбинация, която ви позволява да имате дължина с много текстура и движение

Ако искате косата ви да изглежда като току-що разрошена, но в същото време да не е такава, сякаш сте станали от сън и сте забравили да се срешете, определено си струва да опитате бикси. То е силно наслоено и текстурирано, което придава този рошав външен вид. Независимо дали искате да изберете стил с по-накъсани слоеве, или да смекчите нещата с повече ъгли, тази прическа може да бъде страхотна опция за лятото. 

Как да носите бикси?

Без значение от формата на лицето ви, вида на косата или структурата й, биксито може да бъде забавна визия, която не изисква много поддръжка. Тя е перфектна за хора, които искат малко по-къс стил, но без да прекаляват. Хубавото е, че биксито е забавна опция, която може да се носи от всеки. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @mathilda.gvarliani

Успешното бикси се основава на внимателно подстригани ъгли, ласкави слоеве и персонализирана дължина, така че е най-добре да отидете при фризьор, на когото имате пълно доверие. Добре е да се появите в салона подготвени със снимка, която показва точно каква прическа искате. Може да комбинирате къдрици с лек бретон или пък косата ви да е изцяло права. 

Освен това, имате предвди и дължината. За биксито, тя не е универсална за всички. Може да варира от по-къса отзад и тънка около лицето, до стигаща до брадичката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ROOM SALON NY (@roomsalonny)

Добрата новина е, че биксито израства бързо, така че и да не харесате крайния резултат, няма да ви се налага да го гледате дълго време. Лесно може да прерасне в пълноценен боб без никакъв преходен период. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари