IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 трика как лесно да почистите грим от дрехите си

28 август 2022 10 30

Колко често оставяте фон дьо тен по дрехите си?

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Без значение колко сте сръчни и добри в гримирането, зацапването на дрехите с макиаж е почти неизбежно в определени ситуации. И когато това се случи, не трябва да изпадате в паника и да търкате неистово с идеята петното да се махне на мига. Не бързайте да хвърляте и веднага дрехата за пране, можете локално да премахнете щетата с тези няколко трика:

Кърпичка за грим

Кърпичките за грим не действат само върху лицето ви – те всъщност могат да ви помогнат да премахнете грима от дрехите си. Това е стар трик зад кулисите, който понякога можете да забележите на модни ревюта, когато гримьорите осъзнаят, че са изцапали нещо по себе си, докато се опитват да защитят дрехите на моделите. Просто вземете една кърпичка и внимателно попийте или разтрийте, докато неприятното петно от грим се отстрани.

Ефектът е видим, когато гримът е пресен, така че действайте веднага.

Алкохол

Накиснете памучен тампон или върха на кърпа в спирт и след това го разтрийте върху петното от грим. Алкохолът е особено ефективен за премахване на петна от червило, тъй като може да разгради мазни и восъчни петна.

Крем за бръснене

Нанесете малко крем върху петното и оставете да престои десет минути. През това време кремът ще разтвори петното. След десет минути избършете крема за бръснене със студена вода.

Сешоар

Ако използвате какъвто и да е вид насипна пудра върху лицето си, знаете колко разочароващо може да бъде, ако я разлеете върху дрехите си (особено ако е светла пудра върху тъмна тъкан). Всеки опит да се изтрие е посрещнат с голяма цапаница, която е дори по-забележима от оригиналните точки пудра. И така, какво правите? Вземете сешоар и издухайте пудрата. Избършете праха от тъканта и сте готови.

Лед

Ползването на кубчета лед е друг начин да премахнете грима от дрехите. Вземете кубче и разтрийте енергично петното. Ледът (и студената вода) действа, за да стегне петното, докато използването на гореща вода по време на третиране на място може действително да го разпространи.

Сапун и вода

Ако всичко, което имате подръка, е сапун и вода, все пак можете да опитате да премахнете петното от грим с тях. Просто не хващайте хартиена кърпа или салфетка. Вместо това облейте със студена вода петното и втрийте сапун. След това разтрийте тъканта в себе си и оставете триенето да повдигне петното. Това е по-добре, отколкото да използвате хартиен продукт, тъй като може да се отлепи и да остави тъканта нацапана с малки бели парченца, потенциално да направи зацапаната зона още по-зле, докато не успеете да я изперете правилно.

Перилни химикалки и почистващи кърпички

Създадени за третиране на петна в движение, перилни химикалки в преносими опаковки могат да осигурят бързо решение. За най-добър резултат се уверете, че сте изтрили всички излишни остатъци от тъканта, преди да започнете да нанасяте писалката върху нея. Когато натиснете върха в дрехите, разтворът на препарата ще излезе. Разтрийте върха на перилния препарат върху тъканта, докато петното започне да се отделя. След това избършете излишния разтвор. Перилните химикалки са за многократна употреба и са безопасни за нанасяне върху повечето тъкани, включително тези, обозначени като „само за химическо чистене“.

Лак за коса

Лакът за коса всъщност може да ви помогне да се отървете от трудното петно от червило. Нанесете лак за коса върху петното. Оставете лака за коса да изсъхне и изтрийте с мокра кърпичка. Забележка: това работи само ако лакът за коса съдържа алкохол. Лаковете за коса без алкохол няма да направят нищо при петна от грим.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари