IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В края на лятото – Хелена Кристенсен с нова прическа

28 август 2022 13 30

Датският модел отряза косата си у дома

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Хелена Кристенсен очевидно все още не е готова да се сбогува с лятото, като дори си направи нова прическа, популярна за топлото време.

Датският модел се похвали в социалните мрежи, че е отрязала косата си у дома, преминавайки от дълги прави кичури към обемен, къдрав боб. В колекцията от снимки виждаме първо докъде стига старата коса на Кристенсен, след което вече ножиците са в ръката на племенницата ѝ Сара-Софи, а накрая е показан и резултатът от целия експеримент.

„Чувството е хубаво“, написа Хелена под публикацията, а ние можем да добавим, че прическата ѝ също не изглежда зле. Голямата промяна идва в нетрадиционен момент, тъй като стилът боб по-скоро е популярен за началото на лятото, а не за неговия край. Кристенсен обаче явно все още не може да се сбогува с топлото време, опитвайки се да удължи летните моменти с новата прическа.

В своите истории в Instagram моделката дори показа целия процес на подстригване, като става ясно, че наистина Сара-Софи се е превърнала в личния фризьор на леля си. Тя внимателно отрязва голяма част от косата, след което я оформя в перфектния боб с дължина точно до раменете. Хелена е облечена във флорален бански костюм, а в неин салон за красота се превърна ръбът на домашния басейн. Сара-Софи обаче спази всички необходими мерки, покривайки тялото на леля си с наметало, след което внимателно измери всеки един кичур, преди да го отреже.

Тъй като в Дания все още е доста топло, по-къса подстрижка е точно това, от което Кристенсен се нуждае, за да се охлади. Тя оформи новия си външен вид по много семпъл и лесен начин – леко разрошен прав бретон, леко прибран настрани. За да покаже промяната, моделката публикува две селфита – едно с грим и едно без.

Феновете не останаха равнодушни относно новата прическа, изпълвайки коментарната секция с одобрителни коментари. Част от колегите на Кристенсен също се включиха в поздравите. Линда Еванджелиста написа „Харесва ми!“, Кристи Търлингтън добави „Обичам“, а Джулия Стегнър заключи „Прекрасна“. Фен пък изрази мнение, че Хелена изглежда прекрасно, независимо от дължината на косата.

След като стартира кариерата си като супермодел през 90-те години на миналия век, Кристенсен е била част от дефилета и кампании на всички известни марки – от Chanel до Versace, Off-White и Prada. Тя споделя подиума с имена като Наоми Кембъл и Синди Крауфорд, но може би един от най-специалните моменти за нея беше когато направи съвместна кампания със сина си Мингус за Victoria's Secret по случай Деня на майката през 2021 година.

22-годишният Мингус, когото Кристенсен споделя с бившия си Норман Рийдъс, върви по стъпките на майка си, опитвайки се да пробие в модата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари