IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нов маникюр – избор на лак според настроението

4 септември 2022 18 00

Какво да си направите, когато се чувствате зле

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Има нещо изключително терапевтично в лакирането на ноктите, особено когато сме напрегнати от ежедневието, стресирани сме от работата и трябва да свършим хиляди неща до края на седмицата. Като добавим и последните две години, в които трябваше да изтърпим няколко изолации, носенето на маски, отделянето от близки и приятели, нещата стават още по-тежки. За щастие, един обикновен лак може да подобри цялата картинка.

Знаете ли, че избраният от вас цвят на ноктите може моментално да подобри настроението ви? Нанасянето на перфектен слой е не само успокояващо, но правилно избраният нюанс всъщност може да промени начина, по който се чувствате.

Според маникюристи, цветът на лака за нокти влияе върху настроението на човек главно защото е мощен инструмент за комуникация, който мозъкът ви може да възприема както съзнателно, така и подсъзнателно. И на свой ред тези цветове могат да повлияят на това как се чувствате. Всъщност експертите предполагат, че използването на цветовете на дъгата във вашия маникюр е лесен начин да си създадете радост и щастие.

Нов маникюр – избор на лак според настроението

Синьо

пролетен маникюр,

Снимка: iStock

Ако търсите положителни емоции, изборът на син нюанс може да има по-голямо въздействие, отколкото предполагате. Красиво светлосиньо ще ви напомни за пролетта, дори да се намирате в края на годината. По-специално, синият цвят може да бъде ефективен за насърчаване на почивка и релаксация. Той също така изважда на преден план най-добрите ви идеи и интуитивно мислене.

Червено

червен маникюр,

Снимка: iStock

Червеният лак за нокти е толкова класически, че искате да го нанасяте отново и отново. Цветът може да е символ на любовта, силата и огнената страст, но в същото време ви помага да съберете вътрешната си сила. Също така е близо до жълтото и оранжевото в цветовата гама, така че изборът му може да има положително въздействие върху настроението ви.

Жълто

неон, неонов

Снимка: iStock

Ако се чувствате малко тъжни, жълтото – особено мека и слънчева комбинация от жълто и оранжево – е идеалната доза щастие, от която се нуждаете. Цветът често се описва като носещ усещане за топлина, веселие и яснота. Едно обикновено действие, като лакирането на ноктите в прекрасен нюанс на жълто, може да ви помогне да се почувствате по-оптимистично и да ви зареди с енергия за целия ден.

Розово

розов маникюр,

Снимка: iStock

Изследванията показват, че розовото има много успокояващ ефект върху хората. Така че следващият път, когато видите, че някой идва към вас с агресия и ярост, извадете любимия си розов лак. Освен способността да успокоява ума, той помага за насърчаване на любовта, състраданието и може също така да предизвика чувство на радост в неспокойни моменти.

Зелено

зелен маникюр,

Снимка: iStock

Следващия път, когато енергийните ви нива спаднат и се почувствате малко летаргични, поглезете се със зелен маникюр. Цветът символизира природата, така че не е чудно, че поставянето му върху ноктите може да донесе усещане за спокойствие и мир. Ако желаете да се почувствате свързани със заобикалящия ви свят, както и да усетите прилив на младост и свежест, зеленото е вашият цвят.

Лилаво

лилав маникюр,

Снимка: iStock

Лилавото се използва за вдъхване на мъдрост и духовност. Цветът може да предизвика чувство на мечтателност и щастие. От люляк до аметист и лавандула, всеки нюанс на лилавото може да помогне за разпалване на креативността. Това прави цвета идеален за всеки, който има нужда от вдъхновение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари