IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенен маникюр: Опитайте италианския стил

11 октомври 2022 16 30

След френския, е ред на още нещо европейско

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Маникюрите, вдъхновени от Европа, отдавна заемат място в залата на славата на ноктопластиката. Сега, заедно с емблематичния френски стил, италианският се превръща в предпочитан избор сред модните инфлуенсъри и гурутата на красотата по целия свят. За разлика от френския маникюр, който се състои обикновено от лента бял лак на върха на нокътя, италианският не е толкова стил, колкото техника. Може да го направите с набор от стилове, цветове и дължини.

Често използван върху по-къси нокти и пръсти, за да създаде удължен вид, италианският маникюр включва тънка пролука между нокътната стена и лака. Това създава впечатлението, че нокътните легла са по-дълги и по-тесни, отколкото всъщност са. По-специално, този вид става все по-популярен сред тези, които биха искали да имат дълги нокти, но трябва да ги поддържат къси поради работа или ангажименти в начина на живот.

Тъй като италианският маникюр обикаля социалните медии, повечето маникюристи нямат проблем да го направят вместо вас. Но ако искате да спестите няколко лева, можете да си го направите и у дома, като следвате няколко прости стъпки.

Как да си направите италиански маникюр?

Италианският маникюр беше популяризиран от базираната в Лондон маникюристка Александра Телеки. Тя засне кратък урок, който сподели в TikTok, описвайки своята специфична техника за удължаване на ноктите.

@thehotblendofficial Italian Nail Paiting Technique ???#buildergel #biab #gelnails #nailtech ♬ Sky Aesthetic - Tollan Kim

Когато си правите италиански маникюр у дома, най-добре е да използвате традиционен лак за нокти, който може лесно да се отстрани, вместо по-трайни опции като гел лак или пудра. За да постигнете вида, ще ви трябва малка четка, която да потопите в лакочистител. Започнете с основен слой от избрания от вас лак. След това вземете четката от лакочистителя и почистете краищата, за да създадете празнина между лака за нокти и нокътната стена.

Важно е да се приближите възможно най-близо до нокътната стена, без да докосвате кожата. Тънкостта е ключова в този стил. По този начин ще се създаде илюзията за по-дълги нокти, отколкото в действителност са.

За кого е подходящ маникюрът?

Телеки посочва в своето видео, че техниката може да се използва за пълноцветен класически маникюр или лакирани връхчета, като обикновено изглежда най-добре на къси, квадратни или овални нокти. Според експерти, ако изпробвате тенденцията у дома, може да видите по-добри резултати с по-тъмен цвят на ноктите. Това обаче не означава, че ярките, неутрални и пастелни цветове са забранени.

Ето няколко идеи за италиански маникюр:

***

***

***

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари