IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти тенденции – грим от 60-те за есен/зима 2022

3 декември 2022 16 30

Ето как да имате очи като на кукла

IStockphoto

IStockphoto

Модата през 60-те донесе по-късите дължини – както на подгъвите, така и на прическите. И до днес миниполите и пикси кройките все още се срещат из подиумите. Но не бива да забравяме и нещо друго, което помним от онзи период – специфичният грим. Именно той се превърна в запазена марка за погледа на известния модел Лесли Хорнби, по-известна като Туиги.

Дълги и пърхащи мигли, бял молив и двойна очна линия, е онова, което отличава този грим. Чрез него всяка жена може да има очи като на кукла, които сякаш са изрисувани с четката.

„Ерата е безкрайно вдъхновение за мен. Ярките, смели и игриви форми и тонове винаги ме привличат“, казва известният гримьор Джо Бейкър. И изтъква, че в погледа на много дами през 60-те, които сме виждали по списанията, има „преувеличена женственост и почти анимационна изкуственост“.

Свеж грим за есен/зима 2022

Ако имате покана за рожден ден или излизате на среща, може да изпробвате този грим, който видяхме на червения килим тази година и ни насочва към една по-голяма тенденция за годината.

Плаваща очна линия в гънките, по-разделените мигли със спирала, черната линия с крило и розовият руж. Това е характерно за лицата на жените през онези години. Освен Туиги, се сещаме за Бриджит Бардо и Даяна Рос.

В наши дни Ариана Гранде е една от известните дами, която харесва въпросната ретро тенденция. Самата тя е изключително мъничка и фина – точно като красивите порцеланови кукли.

Как да се гримирате според тренда от 60-те?

Известният гримьор Зара Каплан обяснява, че някои нейни колеги предпочитат да прехвърлят класическата естетика на 60-те години върху лицата на клиентките си. Но накрая добавят своя модерен прочит върху стила – чрез избор на конкретни продукти.

„Eyelighter“ – нова тенденция за грим

Ако за първи път изпробвате тенденцията, поставете акцент върху миглите. Тук те не бива да са с екстеншъни. Важен е по-скоро изборът на спирала, за да постигнете въпросния пърхащ ефект. Междувременно, освен черна очна линия, може да използвате такава в сребристо и електриковосиньо, които са хит за есента.

Разбира се, графичната или плаваща очна линия, както и спиралата, се допълват от по-наситени сенки за очи, с които ще имате по-изразителен поглед.

Ето няколко идеи за този уникален грим в различни цветове:

1. Син

Есенен грим – кой нестандартен нюанс червило да добавите?

2. Зелен

Грим за лятото: Опитайте обратното котешко око

3. Черно-бял

4. Нюд

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари