IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вежди – какви са тенденциите в оформянето им за 2023 година?

31 декември 2022 12 00

Избелените не са за всеки ден

IStockphoto

IStockphoto

Много дами са били с вежди в най-различна форма през последните няколко години. Но с идването на новата някои тенденции ще изчезнат, за да дадат път на други. Разбира се, гримът, с който да станат по-плътни и красиви, както и разрошването за по-естествен вид, остават. Но заедно с тях ще ползваме още някои трикове.

Според някои експерти, през 2023 г. ще обръщаме голямо внимание на нашите вежди. Преди няколко месеца ефектът на избелването стана доста популярен. Той се появи на модните подиуми и много звезди бързо го изпробваха, за да ни накарат да ги последваме. После видяхме малко блясък по веждите, тяхното ламиниране или разресване със ситни четки. А сега какво следва?

2023-а: Какви вежди ще са актуални според формата?

Прави

Несъмнено през последните няколко десетилетия до голяма степен виждаме различни видове извити вежди. Повдигащият ефект определено се харесва от много дами, но не бива да се прекалява с него. Според специалистите, през новата година ще забравим за него, защото по-правите вежди ще са по-актуални. Те се свързват с така наречената K-Pop култура и хилядите клипчета с бюти рутината на азиатките.

„Виждаме все повече и повече лица, които идват за оформяне на вежди и дори микроблейдинг, който създава прави вежди без дъга“, казва Мелиса Прует. И дава пример със звезди като Ариана Гранде и Зоуи Кравиц, които имат такива вежди. Според нея тази тенденция е продиктувана от зачестилите хирургически и не само повдигания на веждите и други части на лицето.

Тънки

Стилът Y2K се завърна през лятото, за да остане поне до есента. За него са характерни по-тънките вежди. Въпреки това, експертите са на мнение, че не бива да скубете твърде много космите, а по-добре да оставите повече от естествения им външен вид.

Анастасия Соаре дава пример с Памела Андерсън, която в началото на 90-те била с ултратънки вежди. Тогава тя имала толкова много клиентки, които искали същите. Но още тогава козметичката посочва, че те бързо ще станат демоде. А днес споделя още, че оформянето става според тяхната естествена форма и костна структура. Експертът също така обяснява, че при ежедневно скубане за по-тънки вежди в един момент те ще станат по-редки и тогава няма връщане назад.

Вежди по златното сечение – по-естествени

вежди, поглед,

iStock

Макар гримьорите и знаменитостите в социалните медии често да избират доста нестандартни тенденции, например избелването на космите или прикриването им с грим, по-добре е да се насочим към естествени вежди. Те може да станат по-плътни с малко грим и да са пропорционални, за да отговарят на индивидуалната костна структура. „Красотата на веждите е в това да се вземе по-малко от размера и повече за формата“, обяснява Прует.

„В истинското майсторство на веждите ние използваме златното сечение и начертаваме най-желаните пропорции на веждите на всеки клиент – главата, арката и опашката имат определени точки. Оттам можем да създадем чисти, ламинирани вежди с по-дефинирана арка или да заложим на по-пухкави, израснали и т. н.“, добавя специалистът.

Ако си скубете веждите у дома, а не ходите в салона, то може да използвате златното сечение. За целта вземете молив за вежди и го ползвайте като транспортир, за да очертаете перфектната форма – главата (която трябва да започва точно от ъгъла на ноздрата ви), дъгата (най-добре изглеждащата е точно над центъра на ириса ви) и опашката, която трябва да се простира точно отвъд края на очите ви.

Избелени вежди – любима тенденция на звездите

Тънки вежди – завръщат ли се отново?

Перфектните вежди на Кортни Кокс – с микроблейдинг

Какъв цвят да изберете за вашите вежди?

Кендъл Дженър, Бела и Джиджи Хадид, Никола Пелц, Джулия Фокс… Това са само част от звездите, които заложиха на така популярните избелени вежди. Експертите са съгласни, че те придават доста авангарден външен вид, но той не е за всеки ден. Затова вместо избелване, предлагат поставяне на различни цветни моливи и гелове. Те помагат за създаването на нещо като оптична илюзия.

По-светъл цвят, концентриран във вътрешната част на веждите, и по-тъмен нюанс в най-високите им точки и краища, ще създадат едно по-меко надграждане на тоновете. Това отваря повече очите и привлича вниманието. „Използвам гел за вежди с карамелен цвят, който изглежда блестящ, но когато го нанесете и изсъхне, придава намек за по-светъл вид“, казва Анастасия Соаре. И посочва, че ако веждите ви са по-тъмни от косата, те могат да бъдат точката на внимание. Когато са по-светли от косата или със същия цвят, тогава карат очите да изпъкват.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари