IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за 2023: 6 стила, които ще са на мода

29 декември 2022 13 30

Какво трябва да знаете за новите тенденции

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Изразът „Нова година, ново аз“ означава нещо съвсем различно за всеки. Ако ви вдъхновява да промените външния си вид на косата или дори да изберете голяма, драматична прическа, попаднали сте на правилното място. Днес ще говорим за прическите на 2023 година, които са изключително готини, като някои вдъхват нов живот на запомнящи се тенденции от миналото, а други съчетават съществуващи вече визии.

Изминаващата година възобнови набор от тенденции в прическите от 90-те години, благодарение на клипове в TikTok и промяна във външния вид на известни личности. Оказва се, че тази мода няма да изчезне и през 2023 година. Известната прическа „Рейчъл“ беше ребрандирана като прическа „октопод“ и социалните мрежи избухнаха с клипове на хора, които се подстригват и оформят косата си по този начин. Друг външен вид от 90-те години, който се възроди през тази година, беше комбинацията между боб и пикси, известен още като бикси. Характеризиран с дължина до челюстта, стилът изглежда идеално, носен от звезди като Кая Гербер и Сара Хайланд.

Не сме изненадани, че различните вариации на прическата боб ще бъдат огромни тенденции през следващата година, но експертите прогнозират и възраждане на дългата коса. Въпреки това, за тези, които искат да запазят късите си прически, фризьорът Рей Кристофър казва, че бобът става все по-къс, а дните на лоба вече са на привършване.

Фризьорката Сара Гранбер казва да помислим и за хибридни прически. Хубаво е да носите снимка на това, което искате да получите като краен резултат, за да можете да помогнете на фризьора си. Тук говорим за микси – хибрид между пикси и мълет и рошава прическа „купичка“, която е комбинацията между шаг и стила „купичка“ (паница) от детството.

Прически за 2023 – 6 стила, които ще са на мода

1. Рошава прическа „купичка“

Тази визия, вдъхновена от 70-те години, може да е една от най-носталгичните тенденции за подстригване през 2023 г.

Ако сте готови да опитате този стил, помолете вашия фризьор за заоблен бретон със заоблени ъгли. Подстригването е подобно на боб, но с добавяне на фини слоеве, които позволяват движение на косата. Фризьорът ви трябва да създаде външния вид, като подстриже до веждите и рамкира лицето ви, така че слоевете да подобрят извивките и контурите на лицето. Това също е перфектната форма за прическа, която трябва да направите, ако искате да поддържате дълъг боб, тъй като заоблените ъгли изискват малко повече дължина от средната боб прическа.

2. Октопод

Прическата октопод набра огромна популярност през лятото на 2022 година и ще продължи да се движи към върха в красотата и през следващите 12 месеца. Формата тук наподобява класически шаг и илюстрира фината линия, където гръндж ерата среща блясъка. Помолете фризьора си да създаде тънък бретон, да добави слоеве в горната част на косата и да комбинира това с повече дължина в долната част. Важно е краищата ви да бъдат много дълги, за да приличат на пипалата на октопод.

Експертите казват, че този стил е най-подходящ за права и вълниста коса, особено ако искате минимално оформяне и поддръжка.

3. Слоеве къдрици

Фризьорите прогнозират, че подстригването с извивки на пластове ще бъде популярно през новата година, тъй като това е идеалният стил, за да оставите косата си да върши работата си и да расте.

Не сте сигурни как изглежда извивката на пластове? Помислете за Дженифър Лопес, която е носила този външен вид отново и отново през цялата си кариера. Независимо дали носи извитите си слоеве дълги над раменете, или подрязани до врата, звездата е усъвършенствала прическата, добавяйки характерните си златисти отблясъци и бретон тип перде.

Има няколко вариации на прическата, като популярната U-образна форма, но фризьорката Нанси Лий прогнозира, че V-образната тенденция ще бъде на върха през следващата година. По думите ѝ, тя запазва дължината на дълга до средна коса, като същевременно придава плътност на краищата и илюзията за по-къса коса отпред в зависимост от това колко са извити кичурите.

Едно от най-хубавите неща на прическата е, че ѝ позволява да се съставя на почти всички форми на лицето и типове коса. Подстригването над раменете е ласкателно, ако имате тясно лице или брадичка, на която искате да придадете повече пълнота. Прическата е чудесна за къдрава или вълнообразна коса, защото придава на ъглите повече живот и пълнота.

4. Микси

Тази прическа ще бъде модерна през новата година заради комбинацията от ретро и модерни визии.

Миксито е хибрид между пикси и мълет, като обикновено се подстригва с няколко сантиметра под врата. Слоевете са детайлни, което придава движение и текстура на външния вид. Хубавото тук е, че прическата не изисква много поддръжка. Попитайте фризьора си за по-къс бретон без тежест в задната част. След като направите първоначалната прическа, можете да увеличите дължината и да поддържате формата с месеци.

Нови прически за зима 2022 – бордо в косите

Готова за зимата: Хали Бери с нова прическа

Прически за есента и зимата: 90-те се завръщат, бейби!

5. Къс боб

Фризьорите прогнозират, че прическите в стил боб ще бъдат популярни през следващата година. Тази визия доминираше в модните дефилета в Седмицата на модата, отличавайки се с остри краища и еднаква дължина навсякъде. Кичурите обикновено достигат до долната част на брадичката или по-къса в зависимост от линията на косата, вида и текстурата ѝ.

Ако искате да получите боб с една дължина навсякъде, експертите препоръчват да помолите вашия фризьор да облекчи тежестта в краищата, за да премахне обемността. Това ще позволи прав и елегантен външен вид или по-закръглена, по-пълна и плътна визия в зависимост от текстурата на косата ви.

6. Пеперуда

Още една тенденция от TikTok, която ще продължи да властва през следващата година. Подстригването тип пеперуда е подстригване на пластове, което придава по-жив вид, който прилича на крило на пеперуда. Този външен вид ще ви позволи да разделите бретона си на две, но това да изглежда малко по-елегантно и стилно от обикновено.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари