IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Татуиране на устните – новата мода в гримирането

18 декември 2022 13 30

Ето всичко, което трябва да знаете

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Да се събудим и да се харесаме, когато се видим в огледалото, е мечта, която много малко от нас достигат.

Ако не се налага да мислим за гримирането си сутрин, това би ни спестило много време и нерви, но въпреки това всеки ден преди работа прекарваме минути, дори час, в грижа за кожата и красотата. Изтощени сме, понякога го правим с полузатворени очи и си мислим как можем да прекараме повече време в леглото и отново да изглеждаме така, сякаш току-що сме се гримирали.

И именно това е причината перманентният грим да съществува. Това са основно временни татуировки, които издържат няколко години и хората често ги правят на веждите, клепачите и на устните. В момента ще говорим за последното.

Зачервяването на устните включва татуиране на боя върху устните, за да им се придаде постоянен оттенък. Или поне такъв, който да издържи докато татуировката избледнее. Някои се подлагат на процедурата, за да откроят устните и да създадат фино увеличение на обема им.

Какво е зачервяване на устните?

Зачервяването на устните е полупостоянно козметично подобрение, което често се нарича козметично татуиране, което поставя пигмент/нюанс по ваш избор в устните с помощта на малки игли. Може да се използва за създаване на всичко – от фин нюанс до цвят с пълно покритие.

@lanatarekbrows These results ?? Would you try? #lipblushtattoo #foryoupage #lipblushing #lanatarekbrows ♬ Praise God - Kanye West

След края на процедурата, резултатите от нея ще траят между две и пет години в зависимост от това колко добре се грижите за устните и колко бързо тялото ви ще преработи мастилото. Към татуираните устни трябва да се отнасяте както към всяка друга обикновена татуировка – да поддържате хидратацията ѝ с много овлажнител, за да сте сигурни, че кожата няма да изсъхне и да оставите цвета да се утаи.

Какви са ползите?

Като за начало ще можете да пропуснете червилото. Освен това, също така се увеличава пигментацията при хора със стареещи устни, което ги прави да изглеждат по-пълни и по-млади, без да са необходими инжекции или пластична хирургия. Зачервяването на устните също помага за създаването на симетрия, коригира неравномерната пигментация и ги подхранва.

Грим за есента – код лилаво за устните, очите и бузите

Балсам за устни – кой е най-неподходящият за зимата?

Бюти съвети: Как да нанасяте грим според формата на устните

Има ли странични ефекти?

Татуировката си е татуировка. Независимо дали е телесна, козметична или медицинска, когато става въпрос за пигмент в кожата или в мембрана като устните, винаги има риск. Както при традиционните татуировки, така и тук може да има симптоми като подуване, зачервяване и болка. Вашият козметик трябва да нанесе обезболяващ продукт върху устните преди услугата, за да намали до минимум болката, която може да изпитате.

Изводът е, че това е доста безопасно лечение. Рисковете от инфекция или неблагоприятни ефекти са свързани с лоша техника и практики за безопасност, отколкото със самото лечение.

@facesclinic Lip blush from my pov ?? #fyp ♬ original sound - carly greene???

Това е само информативна статия! За професионални съвети и стъпки в подобно лечение, потърсете козметик или лекар!

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари