IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грижа за вашите устни – използвайте домашни средства

31 октомври 2022 12 00

Ето как да ги направите по-меки и еластични без козметика

IStockphoto

IStockphoto

Какво внимание обръщаме на нашите устни през есента? Ако се замислим, ще установим, че всички мислим повече за сезонния косопад, отколкото за деликатната кожа в тази част на лицето. Но заедно с тази по тялото, тя също се нуждае от специална грижа, за да бъде здрава и хубава.

Не можем да отречем, че по това време от годината наблягаме на пилинги, за да премахнем мъртвите клетки и да насърчим обновяването на кожата. Ала сякаш пренебрегваме устните. Или пък им нанасяме от стария балсам, но този от лятото вече не е подходящ.

Ние не осъзнаваме, че нашите устни се нуждаят от подхранване и ексфолиране толкова, колкото и кожата по ръцете, краката, лактите и. т н. Тяхната кожа е единствената от тялото, която не разполага с пори. Затова се нуждае от качествена хидратация и почистване. Но вместо на различни химии под формата на скрабове, балсами и гланцове за устни, е по-добре да разчитате на домашни средства. Те помагат при сухота, потъмняване, рани и напукване.

Домашни средства за вашите устни – кои да използвате?

балсам за

IStock

Бадемовото масло върши чудеса с кожата. А само една капка е достатъчна за устните. Втривайки я в кожата, само след няколко дни ще усетите неговото благоприятно действие.

С растителното масло може да си приготвите натурален ексфолиант за устни, само трябва да имате подходящ съд, в който да го държите херметически затворен.

Кожа като глазирана поничка – новата мания в красотата

Есенни прически – 7 стила, които ще са на мода

Анди Макдауъл: Със сиви коси съм по-щастлива

Необходими продукти:

50 г мед;
20 г или 4 супени лъжици захар (за предпочитане кафява);
5 мл розова вода;
5 мл ванилова есенция.

В подходящ съд разбъркайте хубаво съставките. Вземете около половин чаена лъжичка и нанесете върху добре почистени устни. Разтъркайте едната в другата, за да може съставките да навлязат по-дълбоко в кожата.

Медът е един от най-мощните природни овлажнители. Захарта ще ви помогне да ексфолирате и омекотите кожата на вашите устни. А с розовата вода те ще бъдат по-еластични и тонизирани за по-дълго време.

Можете да използвате този скраб поне един-два пъти месечно.

балсам за

Pixabay

Домашни средства при напукани устни

Много хора се облизват в студените дни. Това кара кожата на устните да съхне, тя се напуква, а може и да се възпали от попаднали замърсявания. А ако някой реши да си обели кожичка, която му пречи, става още по-зле. Болезнено е. Но ако намажете вашите устни със зехтин преди лягане, а може и с кокосово масло, ще насърчите заздравяването на кожата и растежа на нови клетки. Може да нанесете и мед, който помага за зарастване на рани и има антисептичен ефект.

Междувременно, докато лекувате напуканите си устни, избягвайте приема на топли напитки.

Устни с червено очертание

При някои хора се получава така, че заради студ, вятър или облизване, се получава червена коричка в края на устните. Самата кожа е доста болезнена. Онова, което действа бързо при толкова неприятно изсушаване, което ще бъде последвано от напукване, е нанасянето на обилен слой вазелин. Друг домашен лек, който да пробвате, е намазването с пълномаслена сметана. След около 10 минути кожата се измива и подсушава с памучен тампон. Може отгоре да се сложи балсам или малко кокосово масло.

напукани устни

IStock

Сухи ъгли – хидратацията е много важна

Понякога, освен напукване, има и прекомерна сухота или зачервяване в краищата. По-мазен крем, нанесен в тази област, е добро решение. Но може да ползвате и компреси със студена вода върху устните. Направете го два-три пъти, ще откриете значителна разлика.

За още новини от света на звездите, модата и красотата следвайте и профила на Tialoto в Instagram и страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари